experimenteerdrift |

Ga je dood van verkeerde koffiemelk?

SNC02231SNC02232SNC02233SNC02236SNC02234

Speciaal bestemd voor Illy koffie. Dat stond er op het kuipje. Meneer, met zijn bijna 36 jaar de puberteit nog altijd niet ontgroeid, werd er een beetje recalcitrant van. Dat beslist hij zelf wel! Daarnaast was er natuurlijk wetenschappelijke interesse. Want wat zou er gebeuren als hij de Illy koffiemelk in, zeg, een bakkie Segafredopleur zou pleuren. Niets? Een knal? Schifting? De Illypolitie? De dood? Enige bezorgdheid kwam er ook bij kijken. Een verwarrende maelström van gevoelens en gedachten op de dinsdagochtend.

Hij nam allereerst maar eens gewoon een slokje.  Een dikkige substantie, plakkerig eerder dan romig, met een hint van caramel. Typisch geschikt voor Illy-koffie? Hij wist het niet, dit was de eerste keer dat hij pure koffiemelk uit een kuipje dronk. Of uit enig ander omhulsel, eigenlijk. Met zijn aangebroken kuipje liep hij naar de volgende koffieverstrekker, alwaar men Segafredo schenkt. Wat schetste zijn verbazing: “speciaal voor Segafredo” op de, identiek ogende, kuipjes. Meneer nam allereerst maar eens even een slok.  Dik, plakkerig, caramel…. Tot zover weinig reden tot zorg, anders dan dat pure koffiemelk dus universeel smerig is.  Hij bestelde, zijn Illykuipje achter zijn rug verbergend, met een rode kop een “gewone koffie”. Eeneurotwintig later kon het experiment aanvangen. Hij schonk, daarbij geholpen door zijn lieftallige assistente A., de helft van de Segafredo koffie over een plastic bekertje. Dat onmiddellijk verschrompelde onder de hitte (of samenstelling?) van de Segafredo koffie. Drie dubbele lagen plastic waren nodig om de invloed van de koffie in te dammen. Hij nam zijn kuipje Illymelk en een kuipje Segafredomelk en terwijl zijn assistente de koffiedames en gasten afleidde door te doen alsof ze ging baren leegde meneer snel zijn twee kuipjes in de respectievelijke halve kopjes koffie.

Geen knal, geen klomp bovendrijvend vet, geen schifting. Een voorzichtig slokje: geen zure smaak of branderig gevoel, schokkende spieren noch hartritmestoornissen.  Eigenlijk was er helemaal geen verschil te bemerken tussen de twee kopjes koffie. Zelfs de ambulancebroeders proefden geen verschil.

Conclusie: Koffiemelk bestemd voor Illy koffie kan zonder gevaar voor uw gezondheid gedronken worden in Segafredo koffie. Verder onderzoek moet uitwijzen of het ook met andere merken, zoals Douwe Egberts, samengaat.


3 reacties op “Ga je dood van verkeerde koffiemelk?
 1. Jeetje meneer toch! Wat laat u me schrikken, zo op deze losse dinsdagochtend.
  Ik maakte me meteen waanzinnig ongerust over het verloop van dit uiterst curieuze experiment. Werkelijk: super gewaagd. Ik was bang dat ik de rest van de week met een ongelooflijk klere-gevoel verder moest.
  Maar gelukkig loopt het zonder kleerscheuren af.
  Pak van mijn hart!
  Kan ik vandaag weer gewoon in alle rust verder werken.
  ps @liever zwart: Zou ik ook nooit doen; van die chocola dan, he.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

petfles worst omhulsel

Alternatief worstomhulsel: een petfles

Een petfles kan alles. Van het brouwen van cider en kombucha tot het vangen van rivierkreeftjes. Je kunt er ook worst in maken. Lees meer…


Kombucha reanimatie. Kun je een verwaarloosde SCOBY tot leven wekken?

Meneer Wateetons, het type dat vol enthousiasme met honderd projectjes begint om ze vervolgens weer allemaal te verwaarlozen, probeert een jaar lang uitgedroogde kombucha SCOBY tot leven te wekken.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
29 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

30 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

15 apr
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

16 apr
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen

18 apr
Workshop Fermenteren – op locatie 18:30 tot 23:00 uur | € 119

24 apr
Live online workshop “balkenbrij, zure zult en hoofdkaas maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

15 mei
Live online workshop “groente charcuterie maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp