Ga je dood van verkeerde koffiemelk?


SNC02231SNC02232SNC02233SNC02236SNC02234

Speciaal bestemd voor Illy koffie. Dat stond er op het kuipje. Meneer, met zijn bijna 36 jaar de puberteit nog altijd niet ontgroeid, werd er een beetje recalcitrant van. Dat beslist hij zelf wel! Daarnaast was er natuurlijk wetenschappelijke interesse. Want wat zou er gebeuren als hij de Illy koffiemelk in, zeg, een bakkie Segafredopleur zou pleuren. Niets? Een knal? Schifting? De Illypolitie? De dood? Enige bezorgdheid kwam er ook bij kijken. Een verwarrende maelström van gevoelens en gedachten op de dinsdagochtend.

Hij nam allereerst maar eens gewoon een slokje.  Een dikkige substantie, plakkerig eerder dan romig, met een hint van caramel. Typisch geschikt voor Illy-koffie? Hij wist het niet, dit was de eerste keer dat hij pure koffiemelk uit een kuipje dronk. Of uit enig ander omhulsel, eigenlijk. Met zijn aangebroken kuipje liep hij naar de volgende koffieverstrekker, alwaar men Segafredo schenkt. Wat schetste zijn verbazing: “speciaal voor Segafredo” op de, identiek ogende, kuipjes. Meneer nam allereerst maar eens even een slok.  Dik, plakkerig, caramel…. Tot zover weinig reden tot zorg, anders dan dat pure koffiemelk dus universeel smerig is.  Hij bestelde, zijn Illykuipje achter zijn rug verbergend, met een rode kop een “gewone koffie”. Eeneurotwintig later kon het experiment aanvangen. Hij schonk, daarbij geholpen door zijn lieftallige assistente A., de helft van de Segafredo koffie over een plastic bekertje. Dat onmiddellijk verschrompelde onder de hitte (of samenstelling?) van de Segafredo koffie. Drie dubbele lagen plastic waren nodig om de invloed van de koffie in te dammen. Hij nam zijn kuipje Illymelk en een kuipje Segafredomelk en terwijl zijn assistente de koffiedames en gasten afleidde door te doen alsof ze ging baren leegde meneer snel zijn twee kuipjes in de respectievelijke halve kopjes koffie.

Geen knal, geen klomp bovendrijvend vet, geen schifting. Een voorzichtig slokje: geen zure smaak of branderig gevoel, schokkende spieren noch hartritmestoornissen.  Eigenlijk was er helemaal geen verschil te bemerken tussen de twee kopjes koffie. Zelfs de ambulancebroeders proefden geen verschil.

Conclusie: Koffiemelk bestemd voor Illy koffie kan zonder gevaar voor uw gezondheid gedronken worden in Segafredo koffie. Verder onderzoek moet uitwijzen of het ook met andere merken, zoals Douwe Egberts, samengaat.

 1. 2
  Nuяb

  Jeetje meneer toch! Wat laat u me schrikken, zo op deze losse dinsdagochtend.
  Ik maakte me meteen waanzinnig ongerust over het verloop van dit uiterst curieuze experiment. Werkelijk: super gewaagd. Ik was bang dat ik de rest van de week met een ongelooflijk klere-gevoel verder moest.
  Maar gelukkig loopt het zonder kleerscheuren af.
  Pak van mijn hart!
  Kan ik vandaag weer gewoon in alle rust verder werken.

  ps @liever zwart: Zou ik ook nooit doen; van die chocola dan, he.

Geef een reactie