Maandag in Paradiso: Beans & Fatback


Zanger/gitarist Onno Smit besloot zijn passie voor eten, drinken en koken te combineren met het opnemen van een album. Uit praktische overwegingen, welteverstaan: hij had geen geld om de medemuzikanten te betalen. Dan maar een goede maaltijd als gage. Tijdens elke sessie kookte Onno een uitgebreide maaltijd voor de muzikanten in ruil voor hun muzikale bijdrage. Een geweldig idee. Nog geweldiger was het om de recepten ook gewoon op te nemen in het cd-boekje. Morgen staan Beans & Fatback in Paradiso, als support-act van de ogenschijnlijk evenmin overdienstelijke eter Tim Knol. Uitverkocht, dat dan weer wel.

De tracklist, van de plaat Finger Linkin’ good, die 17 april uitkwam bij Excelsior luidt:

1. Downfall – Spek & Bonen met Karbonades
2. Let Me Show You – Scheermessen, Oesters, Kokkels & Mosselen
3. All I Think About – Kip overgoten met Witte Wijn
4. Roots From My Soul – Zeebaars met Salsa Verde
5. Home Grown Recipe – Konijn met Aardappelpuree
6. Tonight Girl I’m Coming Back Home – Pasta met Vleessaus
7. Lay Down Speak Low – Rib-Eye Steak met Tomaten in Balsamicoazijn
8. Your gentle touch will Blow My Sins Away – Gegrilde Kip met Caponata
9. Holding On – Geroosterde Groenten met 3 soorten Worst
10. The Breeze – Salades voor bij de gerechten
11. Billie’s Stride – Bloedworst met Appel en Cider

Meneer ziet een markt, ook voor niet kokers. Doe de tuin van je gastmuzikanten, of zet hun ikeameubelen in elkaar. Was hun auto, trim hun poedel bij. Mocht nu een van u, lezers of lezeressen, geïnspireerd zijn kennis van de drank (Cuno? Wat voor jou?) danwel haar lichamelijke kwaliteiten willen inzetten als gage: meneer wisselt niet onverdienstelijk van het A- naar het G-accoord (en terug).

Dank @superkruit voor de tip.

+Er zijn nog geen reacties

Laat jouw reactie achter

Geef een reactie