Bovengrondse boerenmarkt


Mocht u in de veronderstelling zijn dat boerenmarkten tegenwoordig slechts door hoogopgeleide en grootstedelijk 35+ yuppen met bakfietsen en kinderen die Bo, Knorre en Splinter heten bevolkt worden, think again. Op, bijvoorbeeld, de Veluwe boert men nog markten zoals we die kennen uit grootvaders tijd. Daar zitten Splinters nog gewoon elke avond in je vinger en hangt Knorre ondersteboven uit te bloeden boven een tinnen kuip. Ik bedoel maar.

Meneer bezocht zo’n markt.
Bovengrondser tref je ze niet vaak aan.  Er was een rad van fortuin, waarvan de opbrengst naar een of ander gristelijk splinterorganisatie voor negertjes in Zuid-oost Azie ging. Meneer won twee tickets voor Tracktorpulling Extravaganza in Gortel. Er waren veel kraampjes met boerenlandwinkeluitstallingen, waarvan niet één bij navraag zijn worsten, kaas of jam zelf bleek te hebben gemaakt. Behalve natuurlijk het blauwgekielde boertje dat meneer de vermaledije Pirk aansmeerde. Toen een belofte, thans een deceptie. Verder trof meneer vleesmolens zonder snoer, kruiden zonder smaak, vrouwen zonder make up, een multilevelmarketingprogramma zonder winst, een beenham zonder been, een vos zonder binnenkant en klompen van beton waarvan meneer 42 paar kocht.

Een mooie dag, maar volgende keer toch maar liever weer underground.

 1. 1
  Talkin' Food

  Doe mij dan toch maar de undergroundversie. Vooral omdat het daar met de Bio’s, Knorres en bakfietsen reuze meeviel. En alles er zelfgemaakt was (ook de Bio’s en Knorres die wél door de security waren geglipt).

 2. 2
  Yan

  Geachte meneer. Ik lag dubbel om die eerste zin. Werkelijk hilarisch! Hoe doet u dat toch? komt het er zomaar uit of zit u daar een uur of wat op te kauwen? Dat wil ik gewoon eens een keer weten, als het mag.
  Dank u.

 3. 5
  Yvonne

  @ ellen: Goed dat je je dat afvraagt. Ik had er domweg overheen gelezen en aangenomen dat Meneer 1 paar in maat 42 had gekocht.
  @ Meneer: wat gaat u daarmee doen?? 84 stukken beton in de vorm van een klomp…

Geef een reactie