Plezier met vlier


De vlier.  Zo talrijk dat het toevoegen van elke struik aan De Wildplukwijzer Google maps terstond ineen zou doen zijgen. Daar beginnen we dus maar niet aan. Of wel, als u bij Microsoft werkt.

Binnen honderd meter van uw huis staat in ieder geval gegarandeerd nú een vlier in bloei. Die bloesem kunt u frituren of gebruiken als smaakmaker voor limonade, siroop, gelei, wijn of drank. Neem het er maar flink van. Op die manier zitten we straks niet met al die muf smakende besjes, die ook nog eens nasty vlekken op meneers spierwitte Wateetons-gewaden achterlaten. Hij gaat zijn steentje bij te dragen aan de het Nationale Vlierbesreductieplan door zo veel mogelijk vlierbloesem te verwerken. Doet u mee? Hierbij alvast recepten voor limonade en vlierbloesemfritters.

 1. 2
  Ewout

  vergeet de champagne niet! Ik heb een week geleden (na iets minder dan een week voorgisten) 8 liter gebotteld, en een klein sampleflesje boven gehouden om af en toe te proeven… en hij sist en schuimt al heerlijk!!!

 2. 3
  EduardH

  Ik was je al voor, 25 liter vlierbloesem zijn staat al bijna twee weken te gisten en ik heb nog maar een litertje vlierbesbloesemsiroop over.

  Voor de mensen die grote hoeveelheden willen verzamelen i nde omgeving Rotterdam. Bij het evenementen terrein in de rottemeren, achter de skiberg staat het vol met de vlier.

Geef een reactie