Zo, die is goed met deeg


 1. 1
  Yvonne

  Jaloersmakend. Dat wil ik ook kunnen. Niet dat het zin heeft, want voor een euro kun je in de supermarkt meer noodles kopen dan je op kunt eten, maar toch. Gaat Meneer zich hier ook in bekwamen?

 2. 2
  kattebelletje

  De textuur van deze noedels zijn wel heel anders dan de ‘normale’ noedels, veel meer beet en een soort springerigheid. Om ze te maken is ook mijn ideaal! Maar na 3 mislukte pogingen is het project weer even in de ijskast gezet. Vooral het deeg goed krijgen (laag glutengehalte) en dan de techniek is echt een kunst

 3. 3
  Yvonne

  @ kattenbelletje. Aha, als het verschil zo groot is, is het inderdaad het proberen waard. Maar met een laag glutengehalte krijg je toch geen elastisch deeg? Het lijkt mij juist makkelijker met bloem met een hoog glutengehalte en dan langdurig kneden zodat je een soort elastiek krijgt…

Geef een reactie