Maar, wat zijn het?


Meneer zocht, en vond, paddenstoelen op zijn Veluws Landgoed De Wateetonsch. Met zijn paddenstoelenboekje in de hand wist hij er welgeteld 0 (nul) met zekerheid te determineren (alhoewel hij wel een euro zou willen inzetten op ‘zwavelzwam’  bij nummer 1). Bovendien vergat hij het boekje en zijn aantekeningen. Meneer is een sukkel, hij zegt het zelf maar. En hij heeft dus ook geen idee of er wat eetbaars tussen zit.

Helpt u even?

1. (geboden: 1x reuzenzwam)

2. (1x geboden: fluweelpootje (eetbaar!))

3. (geboden, 1x zwavelkopje)

4.

5. (1x geboden: gerimpelde melkzwam (eetbaar!))

6. (1x geboden: gerimpelde melkzwam (eetbaar!))

7.

8.

9. (geboden, 2x elfenbankje)

10.

11.

12.

13.

14. (geboden, 1x tonderzwam)

15.

 1. 3
  liz

  Lekker makkelijk zo, met die geweldige plaatjes! 😈 Het hoedje van nummer twaalf lijkt wat op de door mij zo geliefde “gambe secche”, maar met alleen een hoedje kom je nergens (of in het hospitaal).

 2. 5
  Klaartje

  Of ze eetbaar zijn laat ik in het midden, maar mag je ze plukken? Wij kregen van het weekend bijna een bekeuring bij het plukken van bramen. We mochten geen schade aanbrengen aan de begroeing en het was eten van de dieren!
  Strenge boswachtersvrouw!

 3. 6
  @meelmuisje

  Hier in de Eifel gaan de buren ook allemaal het bos in. Of ik mee wil eten. Ik laat ze dan eerst maar eens even voorproeven, grijns!

  En bramen worden hier ook niet geplukt. Maar dat heeft meer te maken dat je er hondsdolheid van kan oplopen. Echt waar.

 4. 7
  Floor

  Juist terug uit Bretagne, bramen nog niet allemaal rijp, maar toch wel voldoende lekkere exemplaren gevonden.
  En dat sprookje over die hondsdolheid, daar moeten ze ginderachter heel hard mee lachen;
  Dat zou door de vossen komen, die er tegenaan pissen. Ten eerste weet ik niet hoe hoog een vos kan pissen, maar de meeste bramen die ik plukte, daar moest ik voor op mijn tenen gaan staan en ik ben 1m83. En ten tweede denk ik dat een vos wel twee keer nadenkt alvorens hij zijn edele delen in een braamstruik steekt.
  Floor.

 5. 8
  Bob

  5 en 6 zien er uit als rimpelende melkzwammen en zijn eetbaar en nr 2 zijn fluweelpootjes eetbaar en erg smakelijk. Ik ben zelf dit weekend het bos in geweest en heb anderhalve kilo eekhoorntjesbrood en kastanje/berkenboleeten gevonden
  gegroet Bob

Geef een reactie