Amsterdamse oogstweek


Oogstweek, op het balkon van casa Wateetons.

Bij de onvolprezen Action kocht meneer begin deze zomer een kweeksetje pepers, paprika, tomaten en aardbeien. De oogst was redelijk, de omstandigheden van pas laat in het seizoen opgekweekt worden, tweedehands aarde en infrequente bewatering in acht nemend. Met name de (bloedverziekend hete) pepertjes gaan als een spreekwoordelijke malle. Daar kan meneer nog maanden zijn maagwand mee aanvallen. Maar hij is ook zeer tevreden met zijn zes uiterst smaakvol tomaatje en twee thans nog groen groeiende paprika’s. Van de aardbeien heeft meneer alleen nooit meer wat vernomen. Ach, het waren toch vast Elsanta’s.

 1. 2
  petrvs

  Opkweeksetje?
  Gewoon een bamipakket ontzaden en planten voor hetzelfde resultaat.
  Sommige planten van gelijke afkomst doen het binnen heel goed, andere gedijen buiten beter. Welke dat waren weet ik niet meer. Maar het leverde wel een paar grote potten sambal op en heel veel paprika’s

 2. 4
  aldo

  Als meneer het wil kan ik hem voor komend jaar wel wat verschillende rassen peper en paprika zaadjes opsturen.
  Zaaien kan al in februari op de vensterbank……..

 3. 6
  Yvonne

  Hier is wat ervaring met nog vroeger zaaien (voor februari) en ‘s avonds met een bureaulamp bijlichten (tijdschakelaar eraan), zodat de plantjes na de ijsheiligen behoorlijk groot naar buiten kunnen.
  Als we wat regelmatiger hadden bewaterd en bemest, was dat wellicht nog echt wat geworden.. Bestaan daar ook tijdschakelaars voor?

 4. 10
  camilla

  Dag meneer!
  Ik haalde vorige week de laatste chilipepertjes uit mijn moestuin en postte net een geweldig recept (NY Times online – Dining & Winesectie) voor een maagwandaanval en douceur.

Geef een reactie