op jacht |

Vinex-verzamelen, again

Wildplukken. Het is niet helemaal hetzelfde als drank maken, worst draaien en vinex-jagen, maar meneer wil het toch graag kunnen. Ze appelleren allemaal aan dezelfde behoefte: “Zelf doen”. Meneer functioneert geestelijk op het niveau van een 24 maanden oude peuter. Alleen, dat wildplukken heeft hij, in tegenstelling tot worst maken, nog niet helemaal onder de knie, recente bieslook- en daslookontwikkelingen ten spijt. Gelukkig zijn er mensen die hem dat willen leren. Voor geld, dat wel. Mensen zoals zijn mattie Edwin Florés van Casa Foresta, die afgelopen zaterdag in stadspark Sonsbeek te Arnhem een cursus ‘eetbare wilde planten en bloemen’ gaf. (Een waanzinnig mooi park trouwens.) Dat er heel veel eetbare wilde planten en bloemen bestaan bleek wel uit het feit dat we, nog voor we het park ingegaan waren, in de berm rond de verzamelplek al twaalf eetbare plantjes ontdekten. Elk grasveld en elk verwaarloosd perkje staat er vol mee, als je je pappenheimers (en hondsdraf, zuring, veldkers, etc) kent. Uiteindelijk, iemand was zo vriendelijk te turven, vonden we 23 soorten eetbare wilde planten. En dan was het nog niet eens paddenstoelentijd. De standaard bereiding is volgens Edwin: soep, quiche en salade.

Meneer twitterde zich suf zodat hij de gevonden plantjes met hun naam later nog zou kunnen terugvinden. Zijn geheugencapaciteit ontstijgt namelijk nauwelijks zijn geestelijke ontwikkeling. Thuisgekomen was hij aan deze groene golf acht volgers kwijtgeraakt. De komende tijd twittert hij maar weer gewoon over worst. Voor de liefhebbers (niet verder lezen als je niet tegen groen kunt) hier de gevonden plantjes.


0 reacties op “Vinex-verzamelen, again
  1. Pingback: test | Beeldrecept

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Help de wildplukwijzer verbeteren

Help de Wildplukwijzer verder te ontwikkelen

De wildplukwijzer is op zoek naar enthousiastelingen die de site willen helpen verbeteren. Meld je aan en help mee.


Meneer Wateetons vs de meelmotten

Meelmotjes. Als je ze eenmaal hebt kom je er niet meer vanaf. Bestrijden is lastig, maar Vinex-jager Meneer Wateetons weet wel een methode.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
27 okt
Live online workshop cider maken 20:30 tot 22:00 uur

01 nov
Driedaagse cursus Fermenteren Meerdere dagen

03 nov
Live online workshop ossenworst maken 20:30 tot 22:00 uur

12 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (1) Meerdere dagen

19 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (2) Meerdere dagen

01 dec
Live online workshop droge workshop worst maken 20:30 tot 22:00 uur

02 dec
Driedaagse cursus Vlees Bereiden Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend