van alles |

Maar, wat is het?

Update:

Meneer kreeg ooit van een lezer een pakket aan zaadjes (hij weet niet meer van wie, sorry, maar hij was er blij mee). Veel soorten paprika’s en pepers.  Netjes verpakt in  gevouwen lijntjesblaadjes, met handgeschreven soortaanduidingen. Behalve één zakje. “Onbekend geel” stond erop. De zaadjes kwamen uit, op de vensterbank van dochter Wateetons, wiens dagtaak bestond uit het bewateren van bekendrood, bekendgroen en onbekendgeel. Toen ze groter werden mochten ze naar een echte pot, een grote. De volle grond en open lucht in, voor zover je die in een flat in Amsterdam Noord kunt bereiken. Behalve onbekendgeel. Misschien waren de potjes op. Misschien wilde meneer geen volle grond aan een onbekendje besteden. Of het was iets met dat geel. Hij weet het niet meer. Maar onbekendgeel groeide op in drie centimeter aarde. Op de vensterbank. Het deerde hem niet. Onbekendgeel  richtte zich tot de hemel en groeide. Met kraanwater en kunstlicht. Onbekendgeel kreeg bloemetjes. Kleine bloemetjes. En onbekendgeel kreeg vruchtjes. Kleine vruchtjes. Waar zijn bekende broertjes en zusjes  log hangende paprika’s produceerde bleven de minuscule vruchtjes van onbekendgeel fier omhoog staan. Onbekendgeel kon paprika zijn, of peper. Meneer kon het niet goed zien. Hij bleef onbekend. Was het door zijn grootte? Was het door slechts beroerd te zijn door kunstlicht? Dus vroeg meneer het aan u, voor hij met mes en tong en snij en dood zelf het antwoord forceerde.

Sommige maarwatishets zijn voor u een vraag, voor meneer een weet. Maar bij deze bleek het andersom. U zag het direct.  En meneer sneed, en proefde en raakte per ongeluk zijn neusgat aan. U had gelijk. Een hele avond lang. Onbekendgeel was een pepertje. Een heel klein pepertje. Maar geel werd hij nooit.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

nieuwe site wateetons

Nieuwe Wateetons site

In 2006 startte meneer Wateetons nietsvermoedend een culinair blogje. 15 jaar later bestaat het nog steeds, met 3000+ posts, 8 boeken, honderden workshops en één Meneer. En, een nieuw design dat beter recht doet aan de vele producten van Ome Meneer Wateetons.


Hongarije roadtrip vanlife

Dingen die ons opvielen in Hongarije

Drie weken reisden wij met een busje door Hongarije. Dit viel ons op. Van ambulance geluid tot walnoten, tot het toetjesassortiment en de super mcfreeze.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
04 mrt
Curaçao – Fermentation for chefs and food professionals (2-days) – SOLD OUT Meerdere dagen | € 524.95

06 mrt
Curaçao – workshop vegetable fermentation and fermented hotsauces – SOLD OUT 18:00 tot 22:00 uur | € 155

08 mrt
Curaçao – sausage making workshop – SOLD OUT 18:00 tot 22:00 uur | € 155

09 mrt
Curaçao – Head to tails workshop 15:00 tot 22:00 uur | € 207

16 mrt
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur

18 mrt
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

19 mrt
Driedaagse cursus fermenteren (dinsdagen) Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp