Sint Maarten houdt van jou

Sint Maarten houdt van jou


Een fijne verrassing voor dochter Wateetons tussen de oogst van Sint Maarten.

 

 1. 4
  Onne

  Haha, deze vind ik leuker dan het felrealistische stripje over kruisiging van Jezus die er bij onze kinderen tussenzat. Maar dan nog. Dit is geen snoepgoed en ook geen mandarijn. Niet doen, ga op een ander moment evangeliseren.

 2. 5
  Slonzebons

  Ik ben tegen alle vormen van geloof. Geloven is nooit slim. Immers, je hebt iets wat je niet kunt verklaren, je verzint daar een niet aantoonbare verklaring voor (als die wel aantoonbaar was hoefde je namelijk niet te geloven) en besluit vanaf dat moment dat het de waarheid is. En wel de enige waarheid. Wee degene die dit weerspreekt, want die gaat naar de hel, die ze er ook maar bij hebben verzonnen. Da’s toch raar.

  Dit gezegd hebbende … (ouders van) kindertjes die meedoen aan een feest dat zijn wortels in het christendom vindt … kúnnen natuurlijk indoctrinerende christenen verwachten. Het is immers hun feessie.

  En verder, helemaal eens met wat Yvonne zegt: “Ach, van liefde wordt een mens niet slechter, toch?” Zolang het maar echte liefde is.

  En nu weer over naar worst. Ofzo.

  • 6
   aart

   Nou, nou,
   dat vind ik wel een gewaagde uitspraak. Als er niets is, waarom is het evolutie-technisch dan zo goed om je verstand niet te gebruiken, en dus te geloven??

   Als je echt zo over christenen denkt, wil ik graag met je in gesprek gaan waarom ik geloof, en waarom ik er blij mee ben. Je reactie doet mij namelijk een beetje pijn hoe je over christen, en dus over mij, denkt. Gelukkig hoef je je verstand niet op nul te zetten om te geloven, integendeel zelfs! 😉

   • 7
    Slonzebons

    Hoi Aart, dankjewel voor je aanbod, maar ik kan ook aan de christenen in mijn omgeving vragen waarom zij geloven. Doe ik ook allang niet meer, we laten elkaar gewoon in elkaars waarde en vinden het niet helemaal geen probleem dat we het oneens zijn. We gaan er nooit of te nimmer uitkomen; ik kan jou niet overtuigen en jij mij niet. Gewoon vreedzaam naast elkaar leven kunnen we absoluut!

    Ik heb overigens niet gezegd ‘dat er niets is’. Weet ook niet waar je het dan over hebt, ik als agnost doe geen uitspraak over dingen waar ik geen weet van heb.

    Zullen we het nu weer over worst hebben?

Geef een reactie