Pisa, is daar nog wat te doen dit weekend?


nou?

 1. 2
  Elly

  De afrikaanse achtervolgers ontlopen die je een zonnebril van een euro willen verkopen voor 20 euro. Of een pakje zakdoekjes of een aansteker, maar verder: zat te doen en te zien.

 2. 4
  frank

  In een buurtwinkeltje ,in aanwezigheid van een aantal Italiaanse huisvrouwen, vragen of een bepaald gerecht nu wel of niet met bv. knoflook bereid dient te worden. Reuring verzekerd !

 3. 5
  Braad

  Zorg in ieder geval dat je ook het centrum van Pisa te zien krijgt; dat ligt NIET in de buurt van het torengeval, maar is een half uurtje lopen; aan de Arno, mooie bruggetjes, fraai fortje, kleurige Toscaanse gevels, plakje worst.
  99% van de mensen komt niet zo ver.

 4. 6
  WW

  In ieder geval een lokale Aldi-variant bezoeken en alle soorten potjes kopen, vooral die met onduidelijke etiketten. Kar vol.drie euro achtendertig afrekenen. Maanden potjespret.

  Ik heb goede ervaringen met de “LD Market” (Lombardini Discount), maar ik weet niet of die in Pisa te vinden is.

 5. 7
  wabb0

  Beter te laat dan nooit?

  Als deze tip te laat komt, dan zorgt hij wellicht voor een goede smoes om Pisa nog eens te bezoeken.

  De toren is scheef en mooi. Het Campo dei Miracoli is prachtig.
  Echter, het meest memorabele van mijn bezoek aan Pisa was de Tagliata die ik at bij Osteria dei Cavalieri. Gevonden in een slowfood guide.
  Plakjes biefstuk, geschroeid van buiten en rood van binnen, op een bedje van rucola, krullen parmezaan, peper, zout en goede olijfolie. Niets meer en niets minder. Maar van een kwaliteit…..
  Geloof me, het is de reis vanuit Nederland waard.
  Sinds die dag bestaat mijn leven uit een queeste naar de perfecte tagliata, zoals ik hem in Pisa at.

  http://www.osteriacavalieri.pisa.it

Geef een reactie