Lang leve meneer en zijn nieuwe speeltje

Lang leve meneer en zijn nieuwe speeltje


(Maar welke dan? De Delizia, de Napoli, de Divina of toch de Testarossa? Adviseer meneer!)

 1. 2
  PaulO

  Heb zelf de napoli. Ben zeer tevreden maar moest leren geduld hebben met het op temperatuur brengen van de steen (20-25 minuten). Maar daarna gaat het het inderdaad allemaal op Ferrari-speed !

 2. 3
  Job

  Zou ik toch ook voor die Napoli gaan – vind ik zelf mooier dan dat RVS exemplaar, en dan toch maar graag in Italië gemaakt i.p.v. China.

  Ik ben wel benieuwd hoe het bevalt – de combinatie van 450 graden en 5 minuten baktijd komt me nogal vreemd over. Mijn eigen oven wil maar tot 300 graden, maar met een dikke ovensteen beneden en een iets dunnere op een rek bovenin gaat het razendsnel.
  Heeft wel behoorlijk meer dan 10 minuten opwarmen nodig – die stenen moeten goed door en door warm zijn, dan zakt de temperatuur nauwelijks als je de oven opendoet en er een pizza opschuift. Maar met een dunne bodem van simpel gistdeeg van durumtarwe en niet overdreven veel topping is de pizza toch echt wel helemaal gaar met 3 minuten.
  Als ik mijn oven met die twee stenen op zou kunnen warmen tot 450 graden, dan zou na 5 minuten baktijd zelfs bij de buren de rookmelder beginnen te piepen, schat ik…
  Je hebt dan wel ineens een stuk meer gasten, maar een verbrande pizza kun je óók niet aan die jongens van de brandweer presenteren, vind ik.

 3. 4
  Ron

  Gefeliciflapstaart, meneer!

  Delizia:Deze oven is puur voor consumentengebruik geschikt en heeft vast i.p.v. los netsnoer. Het is Italiaans design en wordt in hun eigen fabriek in China geproduceerd.

  Napoli: Dit is de authentieke pizza oven uit Italië zowel geschikt voor Horeca als voor Consument. Met RVS binnenwerk, los netsnoer, en gemaakt in Italië. Traditioneel Italiaanse design: bestaat al ca. 18 jaar.

  Divina:Gelijkwaardig aan type Napoli, maar dan in chique RVS uitvoering. Voor Horeca en Consument welke kiest voor luxe(re) uitstraling.

  Een van de laatste twee zou ik zeggen, afhankelijk van je smaak en interieur!

  *snel ook zo’n dingetje op zijn verlanglijstje zetten doet, nog twee weekjes!*

 4. 5
  Ron

  Heeft meneer al een keuze kunnen maken? Ik heb zaterdag de Davina uit mogen pakken en zondag mogen proberen. Geweldig! Er zijn wel wat dingetjes op om te letten bij het bakken, zou er bijna zelf een blog over beginnen.

Geef een reactie