van alles |

Lang leve meneer en zijn nieuwe speeltje

(Maar welke dan? De Delizia, de Napoli, de Divina of toch de Testarossa? Adviseer meneer!)


0 reacties op “Lang leve meneer en zijn nieuwe speeltje
 1. Heb zelf de napoli. Ben zeer tevreden maar moest leren geduld hebben met het op temperatuur brengen van de steen (20-25 minuten). Maar daarna gaat het het inderdaad allemaal op Ferrari-speed !

 2. Zou ik toch ook voor die Napoli gaan – vind ik zelf mooier dan dat RVS exemplaar, en dan toch maar graag in Italië gemaakt i.p.v. China.
  Ik ben wel benieuwd hoe het bevalt – de combinatie van 450 graden en 5 minuten baktijd komt me nogal vreemd over. Mijn eigen oven wil maar tot 300 graden, maar met een dikke ovensteen beneden en een iets dunnere op een rek bovenin gaat het razendsnel.
  Heeft wel behoorlijk meer dan 10 minuten opwarmen nodig – die stenen moeten goed door en door warm zijn, dan zakt de temperatuur nauwelijks als je de oven opendoet en er een pizza opschuift. Maar met een dunne bodem van simpel gistdeeg van durumtarwe en niet overdreven veel topping is de pizza toch echt wel helemaal gaar met 3 minuten.
  Als ik mijn oven met die twee stenen op zou kunnen warmen tot 450 graden, dan zou na 5 minuten baktijd zelfs bij de buren de rookmelder beginnen te piepen, schat ik…
  Je hebt dan wel ineens een stuk meer gasten, maar een verbrande pizza kun je óók niet aan die jongens van de brandweer presenteren, vind ik.

 3. Gefeliciflapstaart, meneer!
  Delizia:Deze oven is puur voor consumentengebruik geschikt en heeft vast i.p.v. los netsnoer. Het is Italiaans design en wordt in hun eigen fabriek in China geproduceerd.
  Napoli: Dit is de authentieke pizza oven uit Italië zowel geschikt voor Horeca als voor Consument. Met RVS binnenwerk, los netsnoer, en gemaakt in Italië. Traditioneel Italiaanse design: bestaat al ca. 18 jaar.
  Divina:Gelijkwaardig aan type Napoli, maar dan in chique RVS uitvoering. Voor Horeca en Consument welke kiest voor luxe(re) uitstraling.
  Een van de laatste twee zou ik zeggen, afhankelijk van je smaak en interieur!
  *snel ook zo’n dingetje op zijn verlanglijstje zetten doet, nog twee weekjes!*

 4. Heeft meneer al een keuze kunnen maken? Ik heb zaterdag de Davina uit mogen pakken en zondag mogen proberen. Geweldig! Er zijn wel wat dingetjes op om te letten bij het bakken, zou er bijna zelf een blog over beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

nieuwe site wateetons

Nieuwe Wateetons site

In 2006 startte meneer Wateetons nietsvermoedend een culinair blogje. 15 jaar later bestaat het nog steeds, met 3000+ posts, 8 boeken, honderden workshops en één Meneer. En, een nieuw design dat beter recht doet aan de vele producten van Ome Meneer Wateetons.


Hongarije roadtrip vanlife

Dingen die ons opvielen in Hongarije

Drie weken reisden wij met een busje door Hongarije. Dit viel ons op. Van ambulance geluid tot walnoten, tot het toetjesassortiment en de super mcfreeze.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
17 jul
Besloten – Wateetons Werkplaats – workshop quiz zomer 2024 20:30 tot 21:30 uur

30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

31 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

09 sep
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

10 sep
Driedaagse cursus fermenteren (dinsdagen) Meerdere dagen

18 sep
Live online workshop “natto maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

16 okt
Live online workshop “rook- en knakworst maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp