De wildplukwijzer is vernieuwd!

De wildplukwijzer is vernieuwd!


Gratis, lekker, biologisch, onbespoten en foodmile-loos voedsel. Dat is het doel van de geheel vernieuwde Wildplukwijzer. Nederland hangt namelijk vol met gratis noten en fruit: een appelboom in het plantsoen om de hoek, die walnoot in het stadspark en de braam of vlier langs de spoorbaan. Maar hoe vind je ze? Via de Wildplukwijzer natuurlijk, als sinds 2009. En per vandaag gaat dat zelfs nog makkelijker, want de Wildplukwijzer is vernieuwd!

De oude wildplukwijzer groeide uit haar voegen. Er stonden inmiddels zo veel bomen en planten op (dank!) dat Google ze over drie verschillende pagina’s verdeelde. Dat was onhandig. En wat meer functionaliteit, bijvoorbeeld zoeken op type vrucht of seizoen, was ook van harte welkom. Wat wil het toeval: dat, en nog veel meer, is nu beschikbaar in de nieuwe wildplukwijzer! Via www.wildplukwijzer.nl en een aan de site gekoppelde android app kun je alle openbare fruitbomen en -struiken, notenbomen en verdwaalde komkommerplanten in Nederland vinden, en helpen in kaart te brengen. De kaart is openbaar, iedereen kan zelf bomen, struiken of kruiden toevoegen. Helemaal 2.0. Helemaal eenvoudig. Pluk naast de Petteflat!

Nieuwe functies:

  • Alle plukplekken in één overzicht
  • Zoeken op soort, bijvoorbeeld appels, kastanjes of kraailook
  • Zoeken op seizoen, alleen plukplekken laten zien waar op dit moment wat te plukken valt
  • Per soort een verwijzing naar de betreffende lemma van de Wildplukwiki van Oogsten zonder Zaaien. Én andersom, vind bij elke beschrijving op de wildplukwiki onmiddellijk een plukplek bij jou in de buurt
  • Foto’s van plukplekken, daardoor nog makkelijker terug te vinden
  • Zoeken op adres
  • Een android app, waardoor je ook op de fiets plukplekken kunt vinden én markeren. (Handig met iOS, wildplukenthousiast, tijd over? Laat van je horen!)

Het technisch ontwerp van de site is van de hand van C.H. Bos, de grafische vormgeving werd gedaan door Ewout Fernhout.

Geef een reactie