Schimmel!

Schimmel!


Schimmeltuin! Maar niet helemaal de kleur die Hannah beloofde.

 1. 1
  Job

  Wellicht was Hanna met koud water geweekt? Het verdient wel aanbeveling om haar eerst een beetje op te warmen (tot zeg maar een graadje of 80) om haar daarna (nadat ze weer fatsoenlijk is afgekoeld) met nieuw leven te injecteren.
  Overigens wijs ik ten ene male de verantwoordelijkheid af voor mogelijke suggestieve gedachten die bij het lezen van deze toch zuiver technische procesbeschrijving bij de lezer op zouden mogen komen.

 2. 3
  Job

  Nou, meer pasteuriseren. Voor Oesterzwam is “full swing” steriliseren niet nodig, – bij Shiitake eigenlijk wel. Maar het is lastig om een boek in een snelkookpan te frommelen…
  Hoe ook moeten de schimmelsporen die toch al in het boek aanwezig waren, even op een achterstand gezet worden, en omdat Oesterzwam een agressief groeiende zwam is, is pasteuriseren voldoende. Laat ook meer opneembare voedingsstoffen achter, trouwens.

Geef een reactie