Over worst, zelf maken |

Workshops worst maken op inschrijving gaan weer van start

Worst maken, er is niets leukers. Meneer komt u dat al sinds jaar en dag graag uitleggen en laten ervaren. Maar niet als u in uw eentje bent, of met z’n tweeën. Dat is een beetje duur. Ooit waren er daarom workshops worst maken op inschrijving, bij Il Pecorino in Amsterdam-Noord. Reuze gezellige avonden, waar je als worstminnend individu gewoon kon aanschuiven en worstvrienden voor het leven maakte. Maar Il Pecorino verhuisde en zit nu avond aan avond vol met pizzaeters.

Gelukkig vond meneer een nieuwe locatie. Nog mooier, nog gezelliger en nog Amsterdam-Noordser. Per december starten de Wateetons Worstworkshops in de Stadshoeve te Zunderdorp in samenwerking met Boergondineren. Leren worstmaken op de boerderij, kan het mooier?

Tijdens de workshop leer je, natuurlijk onder het genot van verschillende hapjes en een wijntje, allereerst de theorie van het maken van verse en droge worst. Wat gaat er in een worst, waar haal je die ingrediënten, wat voor grappige dingen kun je doen met darmen, en hoe voorkom je dat je komt te overlijden na het eten van je zelfgedroogde salami. Vervolgens wordt het geleerde in de praktijk gebracht en bereiden we in groepjes een aantal verse worstvarianten. We maken er een lekkere maaltijd bij waar we vervolgens gezamenlijk van genieten.

Je kunt je gewoon in je eentje opgeven. Dan zorgen wij voor 14 vrienden. Worst verbroedert. (Overigens, meneer geeft ook workshop worst maken bij jou thuis.)

Zie Overworst.com voor de data.

Locatie: Boergondineren, De Stadshoeve, Zunderdorpergouw 29, Amsterdam

Je bent vanaf 18.00 welkom. Om 18:30 gaan we van start. De workshop kost € 65 pp en is inclusief diner, drank en natuurlijk worst. Aanmelden kan via info@boergondineren.nl (liever niet aan meneer, zo blijft het overzichtelijk).


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Fermenteren met het Klokhuis en Meneer Wateetons

Het klokhuis. Wie is er niet groot mee geworden? Al 35 jaar leert het TV programma kinderen van 7-12 hoe de wereld in elkaar steekt, in de breedste zin des woords. Onlangs viel Meneer de allergrootste eer uit zijn carrière ten deel: de kinderen van nu en de toekomst iets wijzer maken over…. fermenteren.


Hongaarse droge worst

De bekendste Hongaarse droge worsten

Worstmaker Meneer Wateetons beschrijft én proeft de beroemdste Hongaarse droge worst soorten. Van Gyulai, tot Csabai tot Téliszalámi kolbász.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
27 okt
Live online workshop cider maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

01 nov
Driedaagse cursus Fermenteren Meerdere dagen

03 nov
Live online workshop ossenworst maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

10 nov
Live online workshop limoncello maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

12 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (1) Meerdere dagen

19 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (2) Meerdere dagen

24 nov
Live online workshop groente charcuterie maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend