Over worst, zelf maken |

Workshops worst maken op inschrijving gaan weer van start

Worst maken, er is niets leukers. Meneer komt u dat al sinds jaar en dag graag uitleggen en laten ervaren. Maar niet als u in uw eentje bent, of met z’n tweeën. Dat is een beetje duur. Ooit waren er daarom workshops worst maken op inschrijving, bij Il Pecorino in Amsterdam-Noord. Reuze gezellige avonden, waar je als worstminnend individu gewoon kon aanschuiven en worstvrienden voor het leven maakte. Maar Il Pecorino verhuisde en zit nu avond aan avond vol met pizzaeters.

Gelukkig vond meneer een nieuwe locatie. Nog mooier, nog gezelliger en nog Amsterdam-Noordser. Per december starten de Wateetons Worstworkshops in de Stadshoeve te Zunderdorp in samenwerking met Boergondineren. Leren worstmaken op de boerderij, kan het mooier?

Tijdens de workshop leer je, natuurlijk onder het genot van verschillende hapjes en een wijntje, allereerst de theorie van het maken van verse en droge worst. Wat gaat er in een worst, waar haal je die ingrediënten, wat voor grappige dingen kun je doen met darmen, en hoe voorkom je dat je komt te overlijden na het eten van je zelfgedroogde salami. Vervolgens wordt het geleerde in de praktijk gebracht en bereiden we in groepjes een aantal verse worstvarianten. We maken er een lekkere maaltijd bij waar we vervolgens gezamenlijk van genieten.

Je kunt je gewoon in je eentje opgeven. Dan zorgen wij voor 14 vrienden. Worst verbroedert. (Overigens, meneer geeft ook workshop worst maken bij jou thuis.)

Zie Overworst.com voor de data.

Locatie: Boergondineren, De Stadshoeve, Zunderdorpergouw 29, Amsterdam

Je bent vanaf 18.00 welkom. Om 18:30 gaan we van start. De workshop kost € 65 pp en is inclusief diner, drank en natuurlijk worst. Aanmelden kan via info@boergondineren.nl (liever niet aan meneer, zo blijft het overzichtelijk).


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

petfles worst omhulsel

Alternatief worstomhulsel: een petfles

Een petfles kan alles. Van het brouwen van cider en kombucha tot het vangen van rivierkreeftjes. Je kunt er ook worst in maken. Lees meer…


varkensaspic

Varkensaspic recept

Een mooie varkensaspic, zeker als deze op natuurlijke wijze gemaakt is, is een kunststukje en een smaakexplosie. Check het filmpje en recept.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
16 sep
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

08 okt
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur | € 179.00

12 okt
Live online workshop “bier brouwen voor beginners” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

26 okt
Live online workshop “‘nduja maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

11 nov
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

16 nov
GRATIS live online workshop “mexicano’s maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis

23 nov
Live online workshop “kombucha maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend