van alles |

Meneer probeert HelloFresh

Meneer schrijft niet over alles wat hij meemaakt. Zijn meeste maaltijden zijn banaal en het gros van zijn experimenten mislukt of wordt later zonder label of herinnering teruggevonden in koel of kast. En om nou elke dag weer over zijn kaaklijn te verhalen… Soms krijgt hij ook cadeautjes die wateetons.com niet halen, bijvoorbeeld omdat hij geen zuur stukje wil schrijven. HelloFresh was een jaar geleden zo’n onderwerp. De tas van deze toen nieuwe ingredientenbezorgservice voldeed zacht gezegd niet aan de verwachtingen: fouten in de ongeïnspireerde receptuur, onaantrekkelijk verpakte ingrediënten, verse waar die ruim voor de gebruiksdatum bedorven was en over de hele linie een gebrek aan liefde voor eten. Meneer was not amused en stelde discreet het bedrijf op de hoogte van zijn bevindingen. Nooit meer wat van gehoord. Of liever, in het jaar erna werd er nog zeker twee maal contact met hem opgenomen door een slicke marketingboy die meneer vroeg of hij wel eens van HelloFresh had gehoord en het wilde proberen. Meneer was andermaal not amused. Een maand geleden was het weer zover. Maar het was een vriendelijke boy dit keer, en meneer was toevallig in een goede bui. De zon scheen, zijn kaaklijn glom en kom, het was al weer een jaar geleden. Bedrijven kunnen veranderen. Kom maar op met die HelloFresh doos.

Een paar dagen later werd hij bezorgd, keurig op tijd. De eerste indruk was al aanzienlijk beter dan de keer ervoor: een verzorgde doos. Niet direct het cadeautje-gevoel van De Krat of de FoodWeLove-box, maar zeker niet onaantrekkelijk. Alles oogde netjes en met zorg ingepakt, regelmatig met het eigen frisse logootje erop. Het oog wil ook wat. En er zat worst in, van Waterlant’s Weelde notabene. Dan heb je een goede aan meneer. Hij bestudeerde de paklijst en ingrediënten minutieus en kon geen enkele fout ontdekken. Alles zat erbij, tot en  met één ei en één knoflookteen aan toe. De box was heel compleet, aan meneers eigen voorraadkast werden weinig eisen gesteld, zout, peper, sojasaus, dat soort dingen. Ook het receptenboekje oogde goed verzorgd, met informatie over de hoeveelheid ingrediënten voor 1 tot 4 personen, de KEV-waarden en de bereidingswijze, opgeleukt met een feitje of een tip. Met meneers tweepersoonsbox kon hij Thaise viskoekjes van heekfilet met currynoedels en gele paprika, pasta met spinazie, champignons en zoete pittenmix en savooiekool met kalfsworst en pastinaak maken. Het laatste recept kwam uit de Delicious en dat blad was ook als fijn extraatje toegevoegd aan de box. Geen enorm spectaculaire recepten dus, maar heel prima voor doordeweeks. En, afgezien van de groene currypasta, zonder pakjes en zakjes. De recepten klopten allemaal, afgezien van het feit dat meneer zelf misschien geen vis met huid zou adviseren voor viskoekjes. Maar een kniesoor die daar op let.

Kortom, een prima box voor drukdrukdrukkers die toch gezond, vers en lekker willen eten. Meneer is weer amused en blij dat hij HelloFresh een tweede kans heeft gegeven. Bedrijven kunnen veranderen. Een HelloFresh box met drie complete maaltijden voor twee personen kost €39, inclusief bezorging. Er is ook een veggiebox en een fruitbox, en je kunt er ook gewoon eens eentje uitproberen. Bestellen kan hier.


0 reacties op “Meneer probeert HelloFresh

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

nieuwe site wateetons

Nieuwe Wateetons site

In 2006 startte meneer Wateetons nietsvermoedend een culinair blogje. 15 jaar later bestaat het nog steeds, met 3000+ posts, 8 boeken, honderden workshops en één Meneer. En, een nieuw design dat beter recht doet aan de vele producten van Ome Meneer Wateetons.


Hongarije roadtrip vanlife

Dingen die ons opvielen in Hongarije

Drie weken reisden wij met een busje door Hongarije. Dit viel ons op. Van ambulance geluid tot walnoten, tot het toetjesassortiment en de super mcfreeze.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
27 okt
Live online workshop cider maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

01 nov
Driedaagse cursus Fermenteren Meerdere dagen

03 nov
Live online workshop ossenworst maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

10 nov
Live online workshop limoncello maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

12 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (1) Meerdere dagen

19 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (2) Meerdere dagen

24 nov
Live online workshop groente charcuterie maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend