boodschappen, van alles |

The goodybag to end all goodybags

Het is nog altijd cadeautjesweek bij Wateetons. Al twee weken lang. Leven in de breedte, zeg maar. Onlangs was meneer op de culiperslunch, het ons-kent-ons evenement voor broodschrijvers, georganiseerd door Marcus Polman’s Nieuwe Haring. En inderdaad, meneer zag, sprak en knuffelde een hoop onsen en nam er evenzoveel mee rond het middel. Wat een slick georganiseerd evenement! Inclusief mooie cocktailuitdelende inhuurmeisjes en andere lekkere hapjes. Meneer maakte kennis met de Rotterdamse Firma Bijten die voor de paté wil worden wat Brandt en Levie zijn voor de worst en haalde een 10 (TIEN) bij de smaaktekst van Alpro. De ouderwetse krul is zijn getuige. Verrassend was ook de Hollandse droge schapenham, mooi gerijpt en met een spannend smaakje. De kipstukjes van de Vegetarische Slager maakten andermaal indruk op meneer, helaas moest de slager wel melden dat de ontwikkeling van de vegetarische worst stokte op de vegetarische darm. Tenslotte concludeerde meneer na een theeclinic van Simon Levelt dat hij in het dagelijks leven meuk drinkt. Een fijne middag, en dan vergeten we graag dat de jongen van de Spaanse delicatessenwinkel zijn worstjes als gggggggorizo aanprees.

En dan de goodybag. De Goodybag to end all Goodybags. Meneer schatte hem op twintig kilo. Wat een feest om uit te pakken. Wist u al dat meneer van cadeautjes hield? Het was te veel om hier te beschrijven. Een potpourri aan culiverrassingen. Van tijdschriften, flessenopeners (why?), en onduidelijke plastic dingetjes (what?) tot potjes imitatiekaviaar, kaas, verse schol, koekjes (‘geluk zit in een klein koekje’), paté, een aardbeiplantje van Willem en Drees (met wie meneer afsprak dit jaar toch echt die workshop cider maken te organiseren), een mud, of in ieder geval zakje, Hoekse Rooie aardappelen, olijfoliekaviaar (nep-kaviaar is héél 2013) en een mes waarmee hij zich als herinnering aan deze fijne dag al twee keer in de vingers heeft gesneden.

 


0 reacties op “The goodybag to end all goodybags

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Hongarije roadtrip vanlife

Dingen die ons opvielen in Hongarije

Drie weken reisden wij met een busje door Hongarije. Dit viel ons op. Van ambulance geluid tot walnoten, tot het toetjesassortiment en de super mcfreeze.


csalamádé csípõs Hongaarse ingelegde groente

Csalamádé csípõs – Hongaarse ingelegde groente

Hongaarse csalamádé csípõs, geraspte en gemengde ingelegde groente. Een soort zoet-zure zuurkool van verschillende groenten. Lekker pittig en ontzettend makkelijk en snel te maken.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
27 okt
Live online workshop cider maken 20:30 tot 22:00 uur

01 nov
Driedaagse cursus Fermenteren Meerdere dagen

03 nov
Live online workshop ossenworst maken 20:30 tot 22:00 uur

12 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (1) Meerdere dagen

19 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (2) Meerdere dagen

01 dec
Live online workshop droge workshop worst maken 20:30 tot 22:00 uur

02 dec
Driedaagse cursus Vlees Bereiden Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend