boodschappen, van alles |

The goodybag to end all goodybags

Het is nog altijd cadeautjesweek bij Wateetons. Al twee weken lang. Leven in de breedte, zeg maar. Onlangs was meneer op de culiperslunch, het ons-kent-ons evenement voor broodschrijvers, georganiseerd door Marcus Polman’s Nieuwe Haring. En inderdaad, meneer zag, sprak en knuffelde een hoop onsen en nam er evenzoveel mee rond het middel. Wat een slick georganiseerd evenement! Inclusief mooie cocktailuitdelende inhuurmeisjes en andere lekkere hapjes. Meneer maakte kennis met de Rotterdamse Firma Bijten die voor de paté wil worden wat Brandt en Levie zijn voor de worst en haalde een 10 (TIEN) bij de smaaktekst van Alpro. De ouderwetse krul is zijn getuige. Verrassend was ook de Hollandse droge schapenham, mooi gerijpt en met een spannend smaakje. De kipstukjes van de Vegetarische Slager maakten andermaal indruk op meneer, helaas moest de slager wel melden dat de ontwikkeling van de vegetarische worst stokte op de vegetarische darm. Tenslotte concludeerde meneer na een theeclinic van Simon Levelt dat hij in het dagelijks leven meuk drinkt. Een fijne middag, en dan vergeten we graag dat de jongen van de Spaanse delicatessenwinkel zijn worstjes als gggggggorizo aanprees.

En dan de goodybag. De Goodybag to end all Goodybags. Meneer schatte hem op twintig kilo. Wat een feest om uit te pakken. Wist u al dat meneer van cadeautjes hield? Het was te veel om hier te beschrijven. Een potpourri aan culiverrassingen. Van tijdschriften, flessenopeners (why?), en onduidelijke plastic dingetjes (what?) tot potjes imitatiekaviaar, kaas, verse schol, koekjes (‘geluk zit in een klein koekje’), paté, een aardbeiplantje van Willem en Drees (met wie meneer afsprak dit jaar toch echt die workshop cider maken te organiseren), een mud, of in ieder geval zakje, Hoekse Rooie aardappelen, olijfoliekaviaar (nep-kaviaar is héél 2013) en een mes waarmee hij zich als herinnering aan deze fijne dag al twee keer in de vingers heeft gesneden.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Chips van de Week – Boundless chipotle & Lime

Deze week in ‘Chips van de Week’: Meneer Wateetons proeft Boundless chipotle & lime chips. Geactiveerde chips die goed voor je guthealth zijn? Wut? En zijn ze ook lekker?


nieuwe site wateetons

Nieuwe Wateetons site

In 2006 startte meneer Wateetons nietsvermoedend een culinair blogje. 15 jaar later bestaat het nog steeds, met 3000+ posts, 8 boeken, honderden workshops en één Meneer. En, een nieuw design dat beter recht doet aan de vele producten van Ome Meneer Wateetons.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
29 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

30 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

15 apr
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

16 apr
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen

18 apr
Workshop Fermenteren – op locatie 18:30 tot 23:00 uur | € 119

24 apr
Live online workshop “balkenbrij, zure zult en hoofdkaas maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

15 mei
Live online workshop “groente charcuterie maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp