Poll: baktijd


Een stukje crowdsourcing voor een stukje. Als u zo vriendelijk wilt zijn…

Als in een recept staat ‘4 min aan beide zijden bakken’, bedoelen ze dan 4 min totaal of 2 x 4 min?
  
pollcode.com free polls 
 1. 4
  Henk Verhaar

  Dan bedoelen ze met name in bedekte termen te laten weten dat ze er eigenlijk niks van snappen. Tijd zonder info over temperatuur of energieoverdracht is volstrekt zinloos. Dan kun je beter aangeven dat eea aan beide zijden gebakken moet worden en aangeven wat het resultaat moet zijn (te bepalen met een kernthermometer of door doorsnijden en kleur beoordelen).

  Oh, en sinds Harold McGee weet iedereen toch dat dingen die aan beide zijden gebakken moeten worden vaak gedraaid moeten worden (en niet slecht éénmaal draaien). Beter garing en betere vorming van Maillardproducten in de korstjes.

 2. 6
  Yvon

  Volgens mij maakt het ook nog uit of je een slome elektrische plaat hebt of juist een goede gaspit… In het oude huis (sloom koken) deed ik 8 min totaal en in het nieuwe huis (burn, baby, burn!) 4 minuten met veel keren.

Geef een reactie