van alles |

Maar, wie was het?

Lang voordat meneer meneer werd lagen de voorlopers van de Dikke Van Dam al naast zijn bed. Elke avond las hij een lemma, of twee of drie, en werd een beetje vrolijker en een beetje wijzer. Het eerste stukje op wateetons.com, bijna zeven jaar geleden maakte melding van hem, en vele stukjes nadien. Nog altijd is het werk van Van Dam het eerste wat meneer open slaat als hij iets over een gerecht, ingrediënt of bereidingswijze wil weten. En elke keer wordt hij een beetje vrolijker en een beetje wijzer.

Het was geen gemakkelijke man en zowel lichamelijk als psychisch kwetsbaar bleek uit de documentaire die meneer onlangs mocht zien. Eén maal heeft meneer De Meester ontmoet. Bij hem thuis, op een krukje geperst tussen stapels boeken. Pratend over worst, thee en meneers volgende boek. En heel veel over Johannes van Dam. Een ontmoeting die voor de goede verstaander zelfs even gememoreerd wordt in de documentaire. Van Dam proefde een stukje van meneers ossenworst, en had (vanzelfsprekend) nog een paar tips. We spraken af dat meneer binnenkort een verbeterde versie zou komen brengen.

Te laat.


0 reacties op “Maar, wie was het?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

nieuwe site wateetons

Nieuwe Wateetons site

In 2006 startte meneer Wateetons nietsvermoedend een culinair blogje. 15 jaar later bestaat het nog steeds, met 3000+ posts, 8 boeken, honderden workshops en één Meneer. En, een nieuw design dat beter recht doet aan de vele producten van Ome Meneer Wateetons.


Hongarije roadtrip vanlife

Dingen die ons opvielen in Hongarije

Drie weken reisden wij met een busje door Hongarije. Dit viel ons op. Van ambulance geluid tot walnoten, tot het toetjesassortiment en de super mcfreeze.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
03 jul
Live online workshop “sambal maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

31 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

09 sep
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

10 sep
Driedaagse cursus fermenteren (dinsdagen) Meerdere dagen

29 okt
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

02 dec
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp