Voorzichtig positieve tuintjeberichten

Voorzichtig positieve tuintjeberichten


image

Het tuintje is inmiddels met veel zorg opnieuw omgaasd om alle konijntjes buiten te houden. Met kippengaas dit keer. Dat lijkt te werken. Tot op de grond toe afgeknaagde bonen durven het leven voorzichtig weer aan en verse aanpoot (aubergine, courgette) blijft intact. Verder doen de aardbeien het goed, zijn de vier fruitstruiken aangeslagen, ga ik dit jaar vermoedelijk meer tuinbonen eten dan in alle voorafgaande jaren van mijn leven bijeen en piepen de aardappelplanten inmiddels ruim boven de grond uit. Een soort althans, de andere doet dan weer helemaal niks. Meneer is al met al voorzichtig optimistisch.

 1. 1
  gijsbert

  Goed zo! De aanhouder wint. Hier aardbeijen, sla, ui prei en diverse kruiden. De rode bessen, appels en frambozen zijn in de maak. De broccoli is half opgegete door de slakken en tomaten moeten nog geplant. De pompoenen vorige week gezaait. Ook de kipfilet groeit goed, twee kuikentjes van een week of twee oud.

 2. 3
  Popko

  Sinds begin dit jaar ook een volkstuintje. Sla, spinazie en radijsjes al in grote hoeveelheden geoogst. Ook hier staan de tuinbonen er goed bij. Geen zwarte bonenluis gelukkig. Ik heb de tuinbonen dan ook afgewisseld met sjalotten en knoflook. Kunnen de luizen de tuinbonen niet meer vinden op de geur.
  Verder groeit alles als een tierelier. Ik heb een goed jaar uitgezocht om met een moestuin te beginnen 🙂

 3. 4
  elbertwaal

  ja, het is zeker een goed tuinjaar! warm voorjaar, nu regelmatig een fikse bui en groeien maar. geldt helaas ook voor het onkruid dus schoffelen en schoffelen. ik heb geleerd dat een goede schoffel (dus niet dat botte gardenaspul maar van sneeboer of de wit) een wereld van verschil maakt, lichter en effectiever werken.
  ik heb veel plezier van makkelijkemoestuin.nl – aarde bij het voorzaaien en bij het zetten in de volle grond zoals courgette en pompoen vul ik er ook een gat mee. is mengsel van compost, turf en vermiculiet en dat laatste houdt vocht lang vast.
  en ik heb geen last van konijnen maar wel van duiven dus constant in de weer met netten en tunneltjes. warin de sla en andijvie zo’n beetje ontploffen. het blijft een aardige hobby!

  • 6
   elbertwaal

   sjoerd
   het zal waar zijn maar het zit niet in me
   beestjes doodmaken omdat ze me ergeren (behalve muggen)
   en eens in de zoveel jaar ga naar een poelier of de Sligro voor duivenborstjes
   no hard feelings maar wel lekker met ingekookte sinaasappelsaus, scheutje port, beetje peper en ik kan er weer jaren tegen
   maar die irritante kutduiven zelf doodmaken, ik wil het graag maar weet niet hoe en zoals geze3gd, het zit niet in me

Geef een reactie