van alles |

Voorzichtig positieve tuintjeberichten

image

Het tuintje is inmiddels met veel zorg opnieuw omgaasd om alle konijntjes buiten te houden. Met kippengaas dit keer. Dat lijkt te werken. Tot op de grond toe afgeknaagde bonen durven het leven voorzichtig weer aan en verse aanpoot (aubergine, courgette) blijft intact. Verder doen de aardbeien het goed, zijn de vier fruitstruiken aangeslagen, ga ik dit jaar vermoedelijk meer tuinbonen eten dan in alle voorafgaande jaren van mijn leven bijeen en piepen de aardappelplanten inmiddels ruim boven de grond uit. Een soort althans, de andere doet dan weer helemaal niks. Meneer is al met al voorzichtig optimistisch.


0 reacties op “Voorzichtig positieve tuintjeberichten
 1. Goed zo! De aanhouder wint. Hier aardbeijen, sla, ui prei en diverse kruiden. De rode bessen, appels en frambozen zijn in de maak. De broccoli is half opgegete door de slakken en tomaten moeten nog geplant. De pompoenen vorige week gezaait. Ook de kipfilet groeit goed, twee kuikentjes van een week of twee oud.

 2. Sinds begin dit jaar ook een volkstuintje. Sla, spinazie en radijsjes al in grote hoeveelheden geoogst. Ook hier staan de tuinbonen er goed bij. Geen zwarte bonenluis gelukkig. Ik heb de tuinbonen dan ook afgewisseld met sjalotten en knoflook. Kunnen de luizen de tuinbonen niet meer vinden op de geur.
  Verder groeit alles als een tierelier. Ik heb een goed jaar uitgezocht om met een moestuin te beginnen 🙂

 3. ja, het is zeker een goed tuinjaar! warm voorjaar, nu regelmatig een fikse bui en groeien maar. geldt helaas ook voor het onkruid dus schoffelen en schoffelen. ik heb geleerd dat een goede schoffel (dus niet dat botte gardenaspul maar van sneeboer of de wit) een wereld van verschil maakt, lichter en effectiever werken.
  ik heb veel plezier van makkelijkemoestuin.nl – aarde bij het voorzaaien en bij het zetten in de volle grond zoals courgette en pompoen vul ik er ook een gat mee. is mengsel van compost, turf en vermiculiet en dat laatste houdt vocht lang vast.
  en ik heb geen last van konijnen maar wel van duiven dus constant in de weer met netten en tunneltjes. warin de sla en andijvie zo’n beetje ontploffen. het blijft een aardige hobby!

  1. sjoerd
   het zal waar zijn maar het zit niet in me
   beestjes doodmaken omdat ze me ergeren (behalve muggen)
   en eens in de zoveel jaar ga naar een poelier of de Sligro voor duivenborstjes
   no hard feelings maar wel lekker met ingekookte sinaasappelsaus, scheutje port, beetje peper en ik kan er weer jaren tegen
   maar die irritante kutduiven zelf doodmaken, ik wil het graag maar weet niet hoe en zoals geze3gd, het zit niet in me

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

nieuwe site wateetons

Nieuwe Wateetons site

In 2006 startte meneer Wateetons nietsvermoedend een culinair blogje. 15 jaar later bestaat het nog steeds, met 3000+ posts, 8 boeken, honderden workshops en één Meneer. En, een nieuw design dat beter recht doet aan de vele producten van Ome Meneer Wateetons.


Hongarije roadtrip vanlife

Dingen die ons opvielen in Hongarije

Drie weken reisden wij met een busje door Hongarije. Dit viel ons op. Van ambulance geluid tot walnoten, tot het toetjesassortiment en de super mcfreeze.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
15 apr
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

16 apr
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen

12 jun
Live online workshop “tempura maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

03 jul
Live online workshop “sambal maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

31 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

09 sep
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp