Boekpresentatie Over Rook op 12 juni

Boekpresentatie Over Rook op 12 juni


over rook png kleinOver Rook zal worden gepresenteerd op donderdag 12 juni van 16.00 uur tot 18.00 uur bij Boekhandel H. de Vries aan de Gedempte Oude Gracht 27 in Haarlem.  Meneer geeft een korte rookdemonstratie op de binnenplaats van de boekhandel (entree via de poort naast de ingang).

Er is beperkt plek, dus gaarne aanmelden voor de boekpresentatie via pr@goodcook.nl

In Over Rook kom je werkelijk álles te weten over het roken van vlees, vis en groenten: het verschil tussen warm en koud roken, de apparaten die je als thuisroker kunt gebruiken (van rookpan, rookkast en barbecue tot koudrookgenerator en rookpistool), de subtiele smaakverschillen tussen roken op eik, beuk, hickory of hooi en de ideale temperatuur waarop je je hout (onder meer in de vorm van mot, snippers of boomstammetjes) laat smeulen. Uiteraard is er ook veel aandacht voor smakelijke veiligheidsmaatregelen als pekelen en droogzouten.

Naast deze gedegen smokescience leer je in Over Rook ook hoe je bijvoorbeeld zelf een koudroker in elkaar knutselt van een koffieblik en een aquariumpomp en waarom de Chinezen rook­ten op wolvenpoep. De recepten zijn veelzijdig: van klassiekers als gerookte ontbijtspek, gerookte zalm en Amsterdamse osseworst tot gerookte kaas, noten, bieten, oesters en tofu. Ook de avontuurlijke roker komt aan zijn trekken met spannende bereidingswijzen voor gerookte olijfolie en cocktails en experimentele rookgerechten van driesterrenchef Jonnie Boer van restaurant De Librije.

Over Rook komt op 6 juni uit. Aanschaffen van het boek kan tijdens de presentatie, in de reguliere boekhandel of direct bij meneer.

 

Geef een reactie