Meneers nieuwe boek: Over Rot

Meneers nieuwe boek: Over Rot


Over Rot

Zonder dat we er bij stil staan eten we elke dag gefermenteerd voedsel: van yoghurt en kaas bij het ontbijt, koffie op het werk, boterhammen bij de lunch tot ‘s avonds een plakje worst met een biertje voor de buis. Alles is fermenteren.

Meneer Wateetons neemt je mee in deze wondere wereld van voedselveranderende microben. Over rot – vlot en met humor geschreven – is het resultaat van degelijk onderzoek en beschrijft alle facetten van het fermenteren. Het is daarmee hét fermentatiehandboek voor de hobbykok (én professional) en laat je stap-voor-stap zien hoe leuk, lekker en avontuurlijk het is om thuis zelf aan de slag te gaan: brouw je eigen bier, cider en wijn, leer Thaise vissaus of Indonesische tempeh bereiden, maak je eigen schimmelkaas voor op een plak zuurdesembrood en verras je tafelgenoten met een duizendjarig ei bij hun gefermenteerde thee.

Uiteraard leert meneer Wateetons je hoe je met eenvoudige middelen je eigen fermentatiebenodigdheden in elkaar knutselt en ontbreken ook de foutanalyses niet.

Meneer Wateetons – Over Rot (2015)
In de herfst in de boekwinkel.

(En ja, meneer weet dat er dit jaar nóg een Nederlands boek over fermenteren verschijnt. Wordt vast heel tof. Het onderwerp is gelukkig breed genoeg voor twee boeken. Maar voor maar één meneer. Dat wel.)

 1. 12
  Fréderique

  Leuk idee, staat er ook het recept in voor gefermenteerde zeehond?? Zoals ze op de Noordpool doen 😉
  Leuk dat er weer een nieuw boek is, hebben we met de kerst weer wat te lezen.
  Succes

 2. 23
  reactie via Facebook

  Als meneeer op 2 april nog steeds beweert dit boek aan te bieden, ga ik erover nadenken. Die titel, nee, ik heb toch een voorgevoel…

 3. 24
  Erik

  Jullie hadden toch wel iets meer van Meneer verwacht…weet je hoeveel boeken er al over brood zijn?!

  Maar dit klinkt supertof! Lijkt me alleen lastig om hier weer een workshop aan te verbinden gezien de tijd die het kost.

 4. 30
  Meneer Wateetons

  Dat vroeg ik mij bij aanvang ook af, maar nu niet meer:
  – mooier vormgegeven, fotografie
  – betere bereidingshandleidingen, stappenplannen in plaats van globale richtlijnen
  – in veel gevallen diepgaander
  – minder wollig
  – humoristischer geschreven
  – spannender bereidingswijzen
  – meer meneer

Geef een reactie