zelf maken |

Echt Hemabier

Hij had hem zien staan, en laten staan, dat bierpakket van de Hema. Hoe compleet de inhoud ook moge zijn, meneer heeft al die materialen allang in huis… Maar het bier kruipt waar niet gaan kan en zo stond hij een dag later toch een doosje af te rekenen. Het pakket is van de Brooklyn Brew Shop, uit de VS. Ze verkopen een grote variatie aan zelfbrouwpakketten. Bij de Hema is alleen hun Belgisch Blond te vinden.

bij de hema! de inhoud eindmaisch klein kutvergietje de bostel foto van het koken van de wort en het blobt

De doos bevat:

 • Een glazen gistingsfles van 4 liter met dop
 • een plastic slangetje
 • een thermometer
 • een waterslot
 • een zakje van een of ander schoonmaakmiddel
 • een zakje niet nader gespecificeerde gist
 • een zakje hopkorrels, ook zonder soortaanduiding
 • voorgeschrote (gemalen) mout. Dat is handig want dat schroten is zonder de juiste apparatuur een lastige klus.Mout zijn trouwens ontkiemende en gedroogde en al dan niet geroosterde granen. De mout in dit pakket bestaat uit een mix van tarwe en gerst. Binnen de bierbrouwwereld staat voorgeschrote mout niet in hoog aanzien. Maar aanzienlijk hoger dan moutsiroop wat in de meeste pakketten te vinden is. Dus dat is winst.

Op de website van de Brooklyn Brew Store staat de instructie, in PDF vorm. 

Meneer ging aan de slag, keurig volgens de PDF. Die bleek goed te volgen en niet te ingewikkeld, zonder de bierbereidingskantjes er al te zeer vanaf te lopen. Maischen op 63-68 graden, spoelen met heet water, koken gedurende een uur waarbij in drie fasen de hop wordt meegekookt, keihard naar de Albert Heijn rijden omdat je ijs bent vergeten te kopen, terugkoelen naar 20-25 graden in een gootsteen met ijswater, de hop en andere ongerechtigheden eruit zeven, gist erbij, schudden en enkele uren later klinken de eerste geruststellende blobjes al in de casa wateetonskeuken.

Vier liter Hema bier, in vier uur (+ drie maanden wachten). Verdraaid geinig. Dus doe je vader, of jezelf, er vooral één cadeau.


0 reacties op “Echt Hemabier
 1. En dan nog bottelen, over 3 maanden. Want aan zo’n grote fles lurken, dat wordt niet wat natuurlijk. Zitten die ook in het pakket? Of komen er over een maand of 2½ legeflessenmetdoppenpakketten op dezelfde plek te staan in de HEMA?

 2. nu heb ik een bierpakket gekregen en de mogelijkheid om de nadere instructie te lezen op de website van brooklynbrewshop. Echter mijn engels is ver onder gemiddelde nederlander. hoe kom ik aan een nederlandse vertaling

 3. Gekregen voor sinterklaas + een navulling wat een rot cadeau voor het geld kan ik een week boodschappen doen zou niet verkocht moeten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Ultieme patat of friet maken volgens de triple cook methode

Kan de klassieke Vlaamse friet nog beter? Nog krokanter? Ja, dat kan hij. Met de triple cook methode. Check hieronder het recept, inclusief filmpje.


varkensaspic

Varkensaspic recept

Een mooie varkensaspic, zeker als deze op natuurlijke wijze gemaakt is, is een kunststukje en een smaakexplosie. Check het filmpje en recept.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
27 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

28 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

06 dec
Live online workshop “hotsauces maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

20 dec
Live online workshop “mozzarella maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

31 jan
Live online workshop “likeuren maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

05 feb
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

18 mrt
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp