Deemoedpost: geweldig artikel van meneers held over het belang van zout in worst


Ooit vroeg iemand mij “wie mijn inspiratiebronnen waren”. Ik wist, ten overstaande van 250 toehoorders, niemand te noemen.

#arrogantelul

De volgende ochtend, ik had er slecht van geslapen , bedacht ik me dat wijlen Johannes van Dam die titel natuurlijk verdiende. Als jong pre-meneertje verslond ik zijn stukjes al. Elke avond in bed een paar lemma’s uit De Tafel van Tien of Eet Op. Maar meneer heeft nog een held. Een levende: J. Kenji Lopez-Alt van Serious Eats. In zijn foodlab gaat hij bijvoorbeeld belachelijk diep in op het dry-agen van vlees, inclusief heel veel tests of onderzoekt hij (met een collega) het verschil tussen persen en snijden van knoflook. Als meneer later groot is wil hij J. Kenji Lopez-Alt worden. Of in ieder geval zo’n naam hebben.

In dit stuk onderzoekt en beschrijft hij het belang van zout en tijd voor binding en vochthuishouding van worst. Mustread voor alle worstmakers onder u.

Dat was wel weer genoeg zondagochtenddeemoed. Uiteindelijk is meneers grootste held natuurlijk toch meneer zelf.
Zo, we zijn weer terug.

Geef een reactie