#instockchallenge, we plussen en minnen


Aan de bak dan maar, met die Instock geen-voedselverspilling-challenge. Het begint met bewustwording. En met #metavragen als: moeten je huisdieren eigenlijk ook meedoen? Meneer had, om redenen die niet ter zake doen, ander voer gekocht voor de wateetons-tamme-ratten. Ze bliefde het niet. Ook niet na een dag ostentatief honger lijden. Verwende krengen. Ik sprak ze vermanend toe over 1/3 van al het rattenvoer dat wereldwijd wordt weggegooid en dat ratjes in de derde wereld.. enfin. Ze schudden hun kop en likten hun ballen. Meneer probeerde de zak nog aan DVFKAMW (de vrouw formerly known as mevrouw Wateetons) te slijten, maar die trapt allang niet meer in meneers truucjes. Weg ermee dan maar. Shit, minpuntje. Denkt hij.

Gelukkig heeft meneer ook meer behulpzame medebewoners. Na een één euro ontbijtje bij de Jumbo Foodmarkt bleven er een kwart flesje jus d’orange en half kuipje jam en boter over. Een prechallenge meneer had dat gewoon weggegooid. Nu vouwde hij ze voorzichtig in een servetje waarop dochter Wateetons te hulp schoot: “zal ik het anders voor je weggooien?” Behulpzaam én moreel flexibel. Die gaat ver komen in het leven. De jam smeerde hij die middag op een restantje brood, en de sinaasappelsap ging in een cocktail die hij nam om te vieren dat hij een half kuipje jam had bespaard. ‘s Avonds bakte hij ook nog zijn kip in het beetje boter. +1! En zo zit de challenge de hele dag in zijn hoofd: een bakje beschimmelde rijst in de koelkast…shit, -1. Een oud broodje met chocopasta onderin een zwemtas, kut, -1. Citroenblad kopen waarna je bij thuiskomst een bijna vol bakje aantreft: dan maar een extra misosoepje +1. Een paar plastic petflessen willen kopen met de allergoedkoopste inhoud zuiver en alleen vanwege de petflessen, maar dat toch niet doen: +1.

‘t Valt in de praktijk nog niet mee, maar bewustwording is ook wat waard, toch?

Hoe gaat het met jullie? Kookmetme en  Boonappetit schrijven er trouwens ook over.

  1. 2
    http://www./

    This information is very helpful to people who might be suffering from mesothelioma. Unfortunately, most patients receive their diagnosis in stage 3 or 4, ruling out most successful forms of treatment. By those points, the cancer has spread too deep. For the best chance of recovering, people who worked in an industrial setting before the 1980s should ask their doctor about getting checked for mesothelioma. Additionally, family members of asbestos workers and teachers who worked in schools that contained asbestos may also be at risk.

  2. 3
    http://www./

    Though there is violence in the story, the Thief games were usually playable without killing anything sentient (except for end cut-scenes). In fact, the highest difficulty setting requires you to commit no murders in order to succeed. And the gameplay is designed such that it’s generally advisable to run and hide instead of trying to fight. If you’re really good, you might even get through the levels without knocking anybody out, just by stealth alone, but I lack the patience for that. Still, doing pacifist runs was a point of pride among Thief players.

Geef een reactie