Filmpje (en nieuwe datum): Kop tot Staart wilde gans

Filmpje (en nieuwe datum): Kop tot Staart wilde gans


Zes in de Wateetonsvriezer, zeven bij Boergondineren en acht stuks bij Slagerij De Wit. De voorbereiding van de Kop tot Staart Wilde Gans stuitte op wat schalingsproblemen. De natuur laat namelijk zich niet sturen. “Soms schiet ik er een en soms dertig.” Jager Ed kon niet garanderen dat hij in de week van de workshop twintig verse ganzen voor ons had. Dan maar verzamelen en in de vriezer. Maar ganzen zijn groot. Heel groot.  En ganzen ontdooien, zo blijkt, minder snel dan je denkt. Kortom, het was een beetje een gedoe. Maar het kwam goed en de workshop was een doorslaand succes. De deelnemers leerden van de jager alles over de overlast, schade en kosten die ganzen veroorzaken, de noodzaak van de jacht, en hoe spijtig het is dat er zo weinig aandacht is voor het culinaire nut van dit smakelijke dier. Nadat Gebroeders De Wolf dat ondersteunden door te laten proeven wat ze allemaal voor moois van ganzenvlees maken gingen de deelnemers zelf aan de slag. Ieder met hun eigen gans, nog vol in de veren. Enfin, je kunt het hieronder allemaal zien. Het was mooi, het was nuttig, het was lekker en een klein beetje smerig. Een perfecte dag. En helemaal #nowaste bovendien, tot en met de tongetjes en maagjes aan toe. Hoewel we voor die veren nog iets moeten verzinnen.

Ook mee doen? Zaterdag 9 juli doen we het gewoon weer. Je kunt erbij zijn.

TRIGGERWARNING: veel beelden van dode ganzen en vlees. Niet kijken als je daar niet tegen kunt.

 

 

+Er zijn nog geen reacties

Laat jouw reactie achter

Geef een reactie