uit eten |

Vandaag nog: Butcher's Heaven

2016-06-11 15.59.08 2016-06-11 15.48.08 2016-06-11 16.05.59 2016-06-11 16.06.34 2016-06-11 16.29.37 2016-06-11 16.34.27 2016-06-11 16.46.42

We hebben het idee opgedaan op een vleesfestival in Londen.” Julius Jaspers doet er niet moeilijk over. “Of ik in september een weekend wilde vrijhouden” vroeg Gertjan Kiers, bedrijfsleider bij Fontijn horecavlees hem vorig jaar. “Dan gaan we ‘iets met vlees’ doen.” Zelfs toen ze op het vliegveld stonden wist Jaspers nog steeds niet wat er precies op het programma stond. Maar als de bijna twee meter lange, en net zo brede slager, zegt dat je gaat, dan ga je.
Jaspers: “We belandden in Londen in een soort oud industrieel gebouw. Meerdere verdiepingen, atriums en veel leegte. Ik dacht: ‘waar ben ik terecht gekomen?’. Maar dan zie ik twaalf of vijftien barbecues, firepits, etende mensen, gezelligheid en vlees. Heel veel vlees. Ik pak mijn camera en begin te fotograferen en besluit ter plekke, dit gaan we in Nederland ook doen. ” “Ja, zo ging het precies” grinnikt Gertjan Kiers. Nauwelijks negen maanden later is het zover: Butchers Heaven. Dit weekend is de Centrale Markthal op het Foodcenter in Amsterdam omgetoverd tot een paradijs voor de carnivoor. Waar het ooit draaide om aardappelen, groente en fruit staat nu vlees in de meest uitgebreide zin van het woord centraal.
Meneer was er op zaterdagmiddag. Zonder een stap in de hal gezet te hebben had hij het al naar zijn zin. Voor de deur presenteerde Städler (doe mij zo’n naam) zijn DIY pizzaoven. Gebouwd in tien minuten, in plaats van de drie jaar die meneer er voor nodig had. En even zo snel weer afgebroken. Hij verkoopt de setjes voor €399. Binnen presenteerden een kleine twintig restaurants en zes BBQ teams er hun signature dish: van spareribs van Ron’s Gastrobar en sukade van Restaurant Elkaar tot kip van BBQ bar Castell.  Onder het dak had zich een enorme rookwolk verzameld. Over 30 jaar doen we een reünie bij de longarts. COPD Heaven. Verder was er muziek, veel drank, een aantal workshops (waaronder uitbenen en worst maken) en kraampjes met messen, stoere leren schorten en kookboek. Meneer was er rond een uur of vier. De sfeer was goed, maar het had wel ietsje drukker mogen zijn. Waarschijnlijk omdat iedereen zich verzameld had in de kas waar demoslager Gertjan Kiers vleescollege gaf. Als een vleesrockster beende hij rond, grapje hier, gepeperde uitspraak daar en heel veel beledigingen aan het adres van de tournedos. Een fantastische, en leerzame show. Het publiek at uit zijn hand.
Meneer proefde lekkere kipvleugels van Bord’eau en wist een half muntje af te dingen van een brioche met Jim Bean sorbet met spek (!) van Kees Raat. Toen ging hij op huis aan, ijs maken, de BBQ opstoken en dromen over een nieuwe pizzaoven.
Butchers Heaven
11 en 12 juni 2016
www.butchersheaven.com
Centrale Markthal
Food Center Amsterdam
Jan van Galenstraat 4
1051KM Amsterdam
dagelijks van 12.00 tot 22.00
bar van 12.00 tot 23.00
food van 12.00 tot 22.00
butchers van 12.00 tot 20.00


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Meneer eet uit: ontbijten in het Double Tree by Hilton. Over stockfoto, slechtste koffie en grootste aanbod.

Eens in de zoveel tijd stappen dochter en meneer Wateetons een nietsvermoedend hotel binnen om daar het ontbijt te testen. Zodra ze gespot worden is het natuurlijk alle hens aan dek, paniekerige obers en snelsnelsnel alle worstjes rechtleggen. Van de week bezochten uw ontbijtstrijders het Double Tree by Hilton in Amsterdam en stapten in verwarring weer naar buiten.


Tagines en de loden kaaklijn

Meneer reist nu een kleine twee weken door Marokko. Culinair worden er een aantal thema’s zichtbaar, zoals daar zijn ‘brood’, ‘geroosterd vlees’ , ‘streetfood’ en ‘tagine’. Stoofgerechten of een gebakken eitje bij het ontbijt, ze worden geserveerd in een tagine.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
17 jul
Besloten – Wateetons Werkplaats – workshop quiz zomer 2024 20:30 tot 21:30 uur

30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

31 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

09 sep
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

10 sep
Driedaagse cursus fermenteren (dinsdagen) Meerdere dagen

18 sep
Live online workshop “natto maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

16 okt
Live online workshop “rook- en knakworst maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp