experimenteerdrift |

Bodybuilderijs

zelfde ijs, andere witbalanszelfde ijs, andere witbalans

Meneer mag graag pochen over zijn sixpack en biceps. En over zijn pizzabak- en worstdraaiskillz. Die twee bijten elkaar wel eens. Althans, de één bijt de ander, in het randje vet dat over de ander in kwestie groeit. Dus duikt meneer braaf meerwekelijks de sportschool in. Al meer dan 20 jaar lang. Als hij foto’s van toen bekijkt ziet hij er exact hetzelfde uit als nu. Een magere opbrengst voor twee decennia staal sjouwen. Aan de andere kant: hij ziet er dus uit als een 20-jarige. Zeker met weinig licht en je ogen dicht. Naast het staalkauwen eet hij braaf zijn eiwitten, in de vorm van shakes. Nog oprecht lekker ook, vindt hij. Kokossmaak is momenteel favoriet, gemengd met karnemelk, een flinke hand fruit, een beetje muesli en wat noten. Werkt ook niet, maar het is wel een topontbijt.

Nu heeft hij heeft ook een Magimix ijsmachine op zijn aanrecht staan die in 20 minuten álles in lekker, maar overwegend sixpackonvriendelijk, ijs verandert.  “Alles? Ook wheyproteïne?” vroeg hij zich in een wilde bui af. Ook wheyproteïne! Een goede schep proteïnepoeder (ca 30 gram) + 300 ml volle melk, in de machine en hoppa, sixpackvriendelijk bodybuildingijs. Alleen direct te eten, want door het lage vet en suikergehalte wordt het in de vriezer zo hard als steen. Net als meneers biceps, zeg maar.


0 reacties op “Bodybuilderijs
  1. In de goede ijsboeken staat meestal ook “tien minuten voor gebruik uit de vriezer halen”, maar die zin vergeet ik ook altijd als het eenmaal de koeling uit is. En wat betreft die spieren van staal, als je ogen dichtknijpt en door je wimpers kijkt: spiegels, wat zijn dat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Misschien vind je dit ook leuk

Koji beschimmeld vlees

Verrot vlees eten? High meat. Toch maar niet.

Meneer is niet vies van een experimentje. Maar deze nieuwe high meat ‘trend’, het eten van verrot vlees, gaat zelfs hem een beetje te ver.


Gefermenteerde hotsauce pekeleieren

Gefermenteerde hotsauce pekeleieren

“Maar kan ik ook wat met de overgebleven pekel van mijn groentefermentatie?” Het is een van de meest gestelde vragen tijdens Meneer Wateetons’ workshops (groente) fermenteren. Natuurlijk. Heel veel zelfs. Zoals pekeleieren maken. Lees verder voor het recept voor gefermenteerde hotsauce pekeleieren.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
17 sep
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

24 sep
Wateetons Wilde weekend in Zweden – september 2021 Meerdere dagen | € 99

01 nov
Driedaagse cursus Fermenteren Meerdere dagen

02 dec
Driedaagse cursus Vlees Bereiden Meerdere dagen

Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend