experimenteerdrift |

Bodybuilderijs

zelfde ijs, andere witbalanszelfde ijs, andere witbalans

Meneer mag graag pochen over zijn sixpack en biceps. En over zijn pizzabak- en worstdraaiskillz. Die twee bijten elkaar wel eens. Althans, de één bijt de ander, in het randje vet dat over de ander in kwestie groeit. Dus duikt meneer braaf meerwekelijks de sportschool in. Al meer dan 20 jaar lang. Als hij foto’s van toen bekijkt ziet hij er exact hetzelfde uit als nu. Een magere opbrengst voor twee decennia staal sjouwen. Aan de andere kant: hij ziet er dus uit als een 20-jarige. Zeker met weinig licht en je ogen dicht. Naast het staalkauwen eet hij braaf zijn eiwitten, in de vorm van shakes. Nog oprecht lekker ook, vindt hij. Kokossmaak is momenteel favoriet, gemengd met karnemelk, een flinke hand fruit, een beetje muesli en wat noten. Werkt ook niet, maar het is wel een topontbijt.

Nu heeft hij heeft ook een Magimix ijsmachine op zijn aanrecht staan die in 20 minuten álles in lekker, maar overwegend sixpackonvriendelijk, ijs verandert.  “Alles? Ook wheyproteïne?” vroeg hij zich in een wilde bui af. Ook wheyproteïne! Een goede schep proteïnepoeder (ca 30 gram) + 300 ml volle melk, in de machine en hoppa, sixpackvriendelijk bodybuildingijs. Alleen direct te eten, want door het lage vet en suikergehalte wordt het in de vriezer zo hard als steen. Net als meneers biceps, zeg maar.


2 reacties op “Bodybuilderijs
  1. In de goede ijsboeken staat meestal ook “tien minuten voor gebruik uit de vriezer halen”, maar die zin vergeet ik ook altijd als het eenmaal de koeling uit is. En wat betreft die spieren van staal, als je ogen dichtknijpt en door je wimpers kijkt: spiegels, wat zijn dat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

petfles worst omhulsel

Alternatief worstomhulsel: een petfles

Een petfles kan alles. Van het brouwen van cider en kombucha tot het vangen van rivierkreeftjes. Je kunt er ook worst in maken. Lees meer…


Kombucha reanimatie. Kun je een verwaarloosde SCOBY tot leven wekken?

Meneer Wateetons, het type dat vol enthousiasme met honderd projectjes begint om ze vervolgens weer allemaal te verwaarlozen, probeert een jaar lang uitgedroogde kombucha SCOBY tot leven te wekken.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
03 feb
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

06 feb
Driedaagse cursus fermenteren Meerdere dagen

08 feb
GRATIS live online workshop “kaassoufflés maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis

15 feb
Live online workshop “leverworst maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

08 mrt
Live online workshop “écht krokante zoete aardappelpatat maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

15 mrt
Culicollab: Meneer Wateetons & Nils Koster – live online workshop “Goudse kaas maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 14.99

17 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend