14 oktober: Cider, cider, cider!

14 oktober: Cider, cider, cider!


Ieder jaar worden in Nederland meer dan 400 miljoen kilo appels geoogst. Toch is cider niet populair. Hoe kan dit? Is er geen plek voor cider in de Nederlandse eet- en drinkcultuur? Missen we kennis? Of zijn de Nederlandse appelrassen niet geschikt voor het maken van deze gefermenteerde drank? We horen het van, proeven en maken het met ciderspecialisten Rob Le Rutte,René van der Wal, Martijn de Wal en zuurcurator Meneer Wateetons.

Facebook / Tickets / Website
Voorafgaand kan je wat eten bij Mediamatic ETEN

Pouring the tasting glasses

Sprekers

Rob Le Rutte

Rob maakt ciders op kleine schaal en is initiatiefnemer van het project ‘Cidergeschiktheid van oude Nederlandse appelrassen’ aan de Universiteit van Wageningen. Hij neemt ons mee van boomgaard tot eindresultaat. Samen proeven en vergelijken we verschillende appelrassen.

René van der Wal – Appels en Peren

Als eigenaar van ciderwinkel Appels en Peren vertelt Reneé over verschillende vergistingsmethoden, het verschil tussen industriële ciders en ambachtelijke ciders en zal hij enkele Nederlandse ciders laten proeven.

Cider in the making
Martijn de Wal – Pomme d’Or cider

Importeur Martijn de Wal claimt dat hij nog nooit een goede Nederlandse cider heeft gedronken. Heeft hij gelijk? Martijn vertelt over de verschillende stijlen en culturele verschillen tussen de meest bekende ciderlanden; Frankrijk, Spanje en Engeland. Samen proeven we welke cider het best is.

Meneer Wateetons

Zuurcurator, fermentatie auteur en gastheer van de avond Meneer Wateetons laat live zien hoe cider gemaakt wordt zodat je het daarna zelf thuis kan gaan doen.

[Ciders imported by Pomme d'Or

Informatie
Zuursalon: Cider cider
14 oktober 20:30 – 22:30
Tickets: €5,– student/ €7,50 voorverkoop/ €10,– Deur
Mediamatic Biotoop, Dijksgracht 6, Amsterdam
www.mediamatic.net/609882/en/cider-cider

+Er zijn nog geen reacties

Laat jouw reactie achter

Geef een reactie