boodschappen, Wateetons Testkeuken |

Wateetons Testkeuken: Meneer is 31 uur in het bezit van een sous vide apparaat

2016-11-28-17-05-57 2016-11-28-17-14-10 2016-11-28-18-36-40 2016-11-29-14-37-32

Daar stond hij plots. Bij de Lidl, na de Action meneers favoriete winkel: een sous vide apparaat. Voor €69,95. Geen geld natuurlijk. Tot op 1 graad nauwkeurig van 40 tot 99 graden (-40 staat er op www.lidl-shop.nl trouwens, dat zou helemaal mooi zijn). Een vacumeerapparaat kon je er voor €24,95 bijkopen. Maar die heeft meneer al. Ook geen geld.

Op diezelfde site was het apparaat in de voorverkoop al uitverkocht, maar meneer woont in Amsterdam-Noord dus hij maakte zich geen zorgen over de verkrijgbaarheid. Toen hij om 9:00 de Lidl binnenstapte was er op het eerste oog nog geen enkel exemplaar verkocht. Thuis zette hij hem onmiddellijk in werking. Het is een bak met water dat verhit wordt. Doodsimpel. Het bevat geen ventilator of anderszins om het water te circuleren. Hij is instelbaar, en geeft zelf aan op welke temperatuur hij zit. De timer gaat tot 24 uur, wat erg fijn is en start pas met tellen nadat hij de gewenste temperatuur bereikt. Ook keurig. Meneer vacumeerde twee sucadelapjes met wat smaakmakers, stelde het apparaat in op 56 graden en ging met een thermometer klaar zitten. Binnen een half uurtje gaf zijn sous vide vriendje aan de ingestelde temperatuur bereikt te hebben. Meneer stak zijn thermometer in het water: 56 graden. Verdomd! Heel niet slecht. Een uur later deed hij dat nogmaals en het water was nog altijd op temperatuur. Tevreden over zijn aankoop ging hij die avond naar bed.

De volgende ochtend stond hij opgewonden op, de thermometer nog in zijn knuistje geklemd. Het apparaat deed het nog steeds, het water was nog warm en er leek nagenoeg niets verdampt. Meneer mat andermaal de temperatuur. Het naaldje op de thermometer leek minder enthousiast te stijgen en bleef inderdaad steken op 49 graden. NEGENENVEERTIG? Met wat andere thermometers controleerde meneer zijn meting. Jep. De temperatuur was in de nacht met zo’n 7 graden gedaald. Het schermpje gaf ondertussen nog braaf 56 graden aan . Meneer gooide het water weg, wierp de sucade in de prullenbak en trok de bon uit zijn portemonnee.  Tien minuten later stond hij weer bij de kassa van de Lidl. “Is hij kapot?” vroeg de kassière. “Hij doet in ieder geval niet wat hij moet doen” antwoordde meneer. “Wat is het eigenlijk?” vroeg ze, het apparaat eens bekijken. “Het is een waterverhittingsbak.”Oh” sprak de kassière “dan neem je toch gewoon een waterkoker”.


0 reacties op “Wateetons Testkeuken: Meneer is 31 uur in het bezit van een sous vide apparaat
  1. De Silvercrest van Lidl lijkt identiek aan de Quigg die de Aldi in december 2017 verkocht. Zelfde probleem: waardeloze thermostaat/modulatie. Hij warmt op tot de doeltemperatuur of verder (mijn exemplaar had zelfs een overshoot van 9 graden) en koelt daarna weer af tot ver onder de doeltemperatuur.
    Een vrij uitgebreide analyse staat hier (Duits): http://bbq-oemer.de/sous-vide-garer-silvercrest-svsv-550-a1/ .
    Helaas daardoor een waardeloos apparaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Hongaarse droge worst

De bekendste Hongaarse droge worsten

Worstmaker Meneer Wateetons beschrijft én proeft de beroemdste Hongaarse droge worst soorten. Van Gyulai, tot Csabai tot Téliszalámi kolbász.


Meneer wateetons proeft: WildWestland vegan kaas review

Meneer Wateetons, fan van de Vegetarische Slager, proeft in deze review de eerste vegan kaasjes van WildWestland, van dezelfde makers.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
01 nov
Driedaagse cursus Fermenteren Meerdere dagen

01 dec
Live online workshop droge worst maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

08 dec
Culicollab: Meneer Wateetons x Nils Koster – live online workshop ‘camembert en brie’ maken 20:30 tot 22:30 uur | € 14.99

10 dec
Wateetons Wilde Winter weekend in Zweden – december 2021 Meerdere dagen

15 dec
Live online workshop pâté en croûte maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

22 dec
Live online workshop charcuterie maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

14 jan
Wateetons Wilde Winter weekend in Zweden – januari 2022 Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend