van alles |

Van dit soort mailtjes wordt meneer blij

20170205_205737  20170212_150003 20170212_145445

Uit de inbox:

 

De droge worst is en blijft een succes.

Toch is er die drang…die drang naar meer! IK WIL MEER! Kent u dat gevoel ook? Een fermentatie kast maken JA DAT WIL IK! En hoppeta weer een nieuw project. Beschrijving worst boek van Dhr Wateetons, een koelkast bij bol.com, aquarium verwarmer, een lamp zwart gespoten. En testen maar. Nou dat was in 1 woord ….begint met een K en eindigt op UT. De koelkast was goed BTW.

Mmmmm maar wat nu dan

Ok, dan maar wat meer geld uitgeven en dan duurt het allemaal maar wat langer. Temp-, en hygrostaatje aangeschaft, verdampertje erbij. (cadeaubon met kerstmis van mijn werk), warmtelamp… dat duurde gelukkig maar 5 weken voordat ik die binnen had…..zucht. Eigen schuld dikke bult had ik maar track en trace moeten doen. E.e.a in elkaar gefutseld,  draadje hier, 220je daar, met sensoren. Luchtvochtigheid apart te regelen en temp ook afzonderlijk te regelen. Luxe uitvoering 🙂 En een simpele Action weerstationnetje. Double check!!!

Testje hier, testje daar en een stopje hier en een stopje daar. (maar 1x een kortgesloten circuit vanwege vocht…ach moet kunnen)

Theoretisch en praktisch zonder worst is ingestelde temp goed en luchtvochtigheid goed constant.

 

Nu heb ik een collega en is Italiano. Ik grijp mijn kans.  Maakt je familie in Italië misschien ook zelf Salami of hebben ze dat gedaan? Gni gni. Oma Opa, tantes broer zus. Tell me!!! (als je het niet vraagt weet je het niet…toch?)

En Hebbes. Een recept om salami te maken.

Ik heb een buurman die ook net als mijn vrouw, dochter en hond naar Spanje gaat. Niet op dezelfde camping natuurlijk maar redelijk dichtbij. Houdt ook van worst “de FUET”. Toen wij afgelopen zomer dus onder de Spaanse zon de sangria, rode wijn, gin tonic en geld in de Spaanse economie hebben gepompt door worsten te kopen, te ruiken maar vooral te eten wist ik dat ik behalve Salami ook Fuet moest maken. IK WORD GEK VAN DIE DRANG.

Kastje klaar, ik weet wat ik ga maken en hoe ik het ga maken, vlees, spek, kruiden knoffie, yoghurt, druiven suiker, Coloroso, darm en hop douwe Louwe, zet die worst in elkaar.

Nou…om een lang verhaal kort te maken.. Vorige week, de eerste worrrrrrrrst in de fermentatie kast. DE Salami en DE Fuet Langzaam fermenteren. 72 uur. Nu sinds afgelopen woensdag. 12C Gr. En 73% luchtvochtigheid. Zuurtegraad metertje. Alles nog binnen de waardes. 6 weken geduld hebben.

En zie hier het resultaat tot nu toe.

Wilde het ff met je delen 🙂


0 reacties op “Van dit soort mailtjes wordt meneer blij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

nieuwe site wateetons

Nieuwe Wateetons site

In 2006 startte meneer Wateetons nietsvermoedend een culinair blogje. 15 jaar later bestaat het nog steeds, met 3000+ posts, 8 boeken, honderden workshops en één Meneer. En, een nieuw design dat beter recht doet aan de vele producten van Ome Meneer Wateetons.


Hongarije roadtrip vanlife

Dingen die ons opvielen in Hongarije

Drie weken reisden wij met een busje door Hongarije. Dit viel ons op. Van ambulance geluid tot walnoten, tot het toetjesassortiment en de super mcfreeze.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
04 mrt
Curaçao – Fermentation for chefs and food professionals (2-days) Meerdere dagen | € 524.95

06 mrt
Curaçao – workshop vegetable fermentation and fermented hotsauces 18:00 tot 22:00 uur | € 155

08 mrt
Curaçao – sausage making workshop 18:00 tot 22:00 uur | € 155

09 mrt
Curaçao – Head to tails workshop 15:00 tot 22:00 uur | € 207

16 mrt
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur

18 mrt
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

19 mrt
Driedaagse cursus fermenteren (dinsdagen) Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp