Zwamzucces

Zwamzucces


Het zwamde nog altijd niet geweldig in huize Wateetons. Magere hoeraatjes, steeds gevolgd door wanhoop. Ondertussen kwam er wel van alle kanten advies: ‘zet warm’, ‘zet koud’, ‘zet donker’, ‘steriliseer’, ‘praat er lief tegen’, ‘er moet meer lucht in’ en ‘hou je bek nou eens over die zwammen’. Met zoveel tips raakte meneers brein oververhit en zijn daden steeds ongerichter. Maar, er was ook succes. Het klein alientje in het gat van zijn tweede zwammenpot groeide uit tot een prachtige bos paddenstoelen waarna meneer hem weer net even te lang negeerde zodat toen de bos ter tafel kwam die toch een beetje te droog aanvoelde.

 

Inmiddels groeide de hoeveelheid koffie in zijn koelkast weer aan. Batch nummer drie en vier maakte hij op advies van Bor door stro fijn te malen in zijn thermomix en vervolgens met de koffie en wat water te steriliseren in zijn snelkookpan. Sowieso een tip, qua geur en instagrampotentie. Minder concurrentie en meer lucht was het doel. Hij vulde er wederom een plastic zak en een pot goedkope wheyproteïne (alleen het beste voor meneers sixpack) en zette die koel en donker weg in zijn berging. Daar groeiden ze aanmerkelijk sneller dicht dan hun onbeluchtte en ongesteriliseerde voorgangers. Van zwammen is echter nog geen sprake, maar de lente dient zich ook in meneers berging aan. Het zou nu zo maar nog tot de herfst kunnen duren. Weinig paddenstoelen groeien in de lente. Geen probleem, alleen wat moet meneer ondertussen met al die al maar groeiende prutberg?

 

  1. 7
    reactie via Facebook

    Ik oogste een fijne portie via de Rotterzwamkit. Wegens druk vergat ik mijn emmertje. Gisteren ontdekte ik een geheel spontaan gegroeid trosje oesterzwammen.

Geef een reactie