van alles |

Rechtuit richting de sixpack

Je kon hem nauwelijks dik noemen, zelfs niet mollig. Al helemaal niet voor iemand die zijn dagen vult met worstwetenschap en het prakkiseren over paté. Toch, zijn instagrambeschrijving leest: schrijver, roker, fermenteerder, bodybuilder en worstdinges. Hier ter plekke heeft hij daar al vaker over verhaald. Dat bodybuilder was vooral wensdenken, een doel, steeds net aan het zicht onttrokken door een randje spek. Zijn -door hem zelf- veelgeprezen sixpack was meestal een 2- en soms een 4-pack. Alleen met zijn stalen kaaklijn kon je daadwerkelijk een blikje knakworst open maken. Sporten deed hij wel, en bijhouden wat hij at eveneens. Maar steeds te weinig, te veel, te inconsequent of ongericht.

Zijn nimmer aflatende pogingen door het leven te gaan met een vetpercentage onder de 10% hebben meneer recentelijk gebracht naar Personal Body Plan: een duidelijk eetschema, een strak sportplan, gedragslessen en een coach die meneer tips geeft en hem bevraagt als hij 100 kc over zijn budget heen zit of een keer sporten overslaat. Meneer begon er met scepsis aan, maar heeft ze nog niet kunnen betrappen op onwetenschappelijke adviezen. Behalve misschien het zeer wijdverspreide maar onbewezen advies om 8 glazen water per dag te drinken. Geen hippe supplementen, geen superfoods, geen verboden of verplichtingen, geen ‘foute’ voedingsmiddelen of een niet vol te houden crashdieet. Wel goede -zij het wat basale- informatie over voeding, frequente coaching, realistische eetschema’s, een langdurige -6 maanden- begeleiding en zinnige gedragslessen. Meneer is nu twee maanden bezig en 2,5 kg en 2% vet kwijt. In die tijd is hij een handvol keren uit eten geweest, heeft hij 10-15 workshops gegeven en zat hij twee weken voor vakantie in het buitenland. Deze week gaat hij twee keer uit eten en heeft hij twee festivals. Volgende week maandag toch gewoon weer -0,5.


0 reacties op “Rechtuit richting de sixpack

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

nieuwe site wateetons

Nieuwe Wateetons site

In 2006 startte meneer Wateetons nietsvermoedend een culinair blogje. 15 jaar later bestaat het nog steeds, met 3000+ posts, 8 boeken, honderden workshops en één Meneer. En, een nieuw design dat beter recht doet aan de vele producten van Ome Meneer Wateetons.


Hongarije roadtrip vanlife

Dingen die ons opvielen in Hongarije

Drie weken reisden wij met een busje door Hongarije. Dit viel ons op. Van ambulance geluid tot walnoten, tot het toetjesassortiment en de super mcfreeze.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
03 jul
Live online workshop “sambal maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

31 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

09 sep
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

10 sep
Driedaagse cursus fermenteren (dinsdagen) Meerdere dagen

29 okt
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

02 dec
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp