Rechtuit richting de sixpack

Rechtuit richting de sixpack


Je kon hem nauwelijks dik noemen, zelfs niet mollig. Al helemaal niet voor iemand die zijn dagen vult met worstwetenschap en het prakkiseren over paté. Toch, zijn instagrambeschrijving leest: schrijver, roker, fermenteerder, bodybuilder en worstdinges. Hier ter plekke heeft hij daar al vaker over verhaald. Dat bodybuilder was vooral wensdenken, een doel, steeds net aan het zicht onttrokken door een randje spek. Zijn -door hem zelf- veelgeprezen sixpack was meestal een 2- en soms een 4-pack. Alleen met zijn stalen kaaklijn kon je daadwerkelijk een blikje knakworst open maken. Sporten deed hij wel, en bijhouden wat hij at eveneens. Maar steeds te weinig, te veel, te inconsequent of ongericht.

Zijn nimmer aflatende pogingen door het leven te gaan met een vetpercentage onder de 10% hebben meneer recentelijk gebracht naar Personal Body Plan: een duidelijk eetschema, een strak sportplan, gedragslessen en een coach die meneer tips geeft en hem bevraagt als hij 100 kc over zijn budget heen zit of een keer sporten overslaat. Meneer begon er met scepsis aan, maar heeft ze nog niet kunnen betrappen op onwetenschappelijke adviezen. Behalve misschien het zeer wijdverspreide maar onbewezen advies om 8 glazen water per dag te drinken. Geen hippe supplementen, geen superfoods, geen verboden of verplichtingen, geen ‘foute’ voedingsmiddelen of een niet vol te houden crashdieet. Wel goede -zij het wat basale- informatie over voeding, frequente coaching, realistische eetschema’s, een langdurige -6 maanden- begeleiding en zinnige gedragslessen. Meneer is nu twee maanden bezig en 2,5 kg en 2% vet kwijt. In die tijd is hij een handvol keren uit eten geweest, heeft hij 10-15 workshops gegeven en zat hij twee weken voor vakantie in het buitenland. Deze week gaat hij twee keer uit eten en heeft hij twee festivals. Volgende week maandag toch gewoon weer -0,5.

Geef een reactie