Ondertussen in de Wildplukwijzer

Ondertussen in de Wildplukwijzer


De jongens van Merlin hebben het op zich genomen om, from the goodness of their hearts, de technisch verweesde wildplukwijzer te adopteren. Wat een helden. Dat pakken ze groots aan. Het moet in de extra uurtjes en dode momentjes, dus het duurt even. Maar het belooft geweldig te worden. Een kleine update uit Harderwijk:

De eerste stappen
We zijn de afgelopen tijd druk bezig geweest om de wildplukwijzer app en website onder handen te nemen. De eerste stap was alles naar de huidige standaarden qua techniek te brengen (code technisch). Als 2e stap hebben we alle crash-reports geïnventariseerd om te zorgen dat crashes van de wildplukwijzer app tot het verleden gaan behoren.

Wereldwijd plukken
Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met het weergeven van plukplekken op een grotere schaal. Er staat inmiddels zo veel plukplekken op de Wildplukwijzer dat de app er op sommige telefoons extreem traag van werd, of zelfs afsloot. Na onze wijzigingen hebben we het weergavegebied van de plukplekken aanzienlijk kunnen vergroten zonder in te hoeven leveren op performance of stabiliteit. Dit is gedaan omdat we wereldwijd steeds meer plukplekken zien van mensen die op vakantie zijn en zelfs ook van mensen die in deze landen wonen. We willen deze plukplekken uiteraard voor iedereen beschikbaar maken, en zeker op de mobiel (want dat is reuze handig op vakantie).

Permacultuur Nederland
Inmiddels zijn we bezig Oogsten Zonder Zaaien uit te faseren om plaats te maken voor informatie uit de permacultuur database. Deze is completer, bevat mooie foto’s en geeft ook informatie over bijvoorbeeld bloei- en oogsttijd. Al deze extra gegevens zorgen ervoor dat de wildplukervaring leuker en leerzamer wordt, maar ook makkelijker door de duidelijke informatie en foto’s waardoor een visueel vergelijk met het te plukken plantje mogelijk is.

Admins en verwijderen
Tenslotte is het in de nieuwe Wildplukwijzer niet meer mogelijk plukplekken permanent te verwijderen. Elke verwijderde en toegevoegde plek wordt namelijk beoordeeld door een adminop correctheid van de verwijdering en of toevoeging.  (interesse? Meld je alvast aan!)

Verder staan op de lijst nog

 • De Wildplukwijzer website en app een compleet nieuwe make over geven
 • Toevoegen van extra features aan de app (bijvoorbeeld een gerechten plukroute)
 • Het selectief weergeven van plukplekken op de website en in de app. Want wat heb je er aan om in december plukplekken te zien die in maart/april bloeien en in augustus te oogsten zijn.
 • Het mogelijk creëren je aan te melden om als admin actief deel te nemen aan de wildpukwijzerwebsites (denk aan modereren van wildpluk plekken of het aanvullen van informatie)  (interesse? Meld je alvast aan!)
 1. 7
  Alder

  Goed bezig!
  Ik weet niet hoe, maar denk ook eens aan een mogelijkheid om een gebied aan te geven waar iets voorkomt. Meestal komt de plant niet alleen op de aangegeven plek voor, maar bijvoorbeeld in een volledige strook langs het water, op verspreid over het hele bosperceel.

Geef een reactie