op jacht |

Ondertussen in de Wildplukwijzer

De jongens van Merlin hebben het op zich genomen om, from the goodness of their hearts, de technisch verweesde wildplukwijzer te adopteren. Wat een helden. Dat pakken ze groots aan. Het moet in de extra uurtjes en dode momentjes, dus het duurt even. Maar het belooft geweldig te worden. Een kleine update uit Harderwijk:

De eerste stappen
We zijn de afgelopen tijd druk bezig geweest om de wildplukwijzer app en website onder handen te nemen. De eerste stap was alles naar de huidige standaarden qua techniek te brengen (code technisch). Als 2e stap hebben we alle crash-reports geïnventariseerd om te zorgen dat crashes van de wildplukwijzer app tot het verleden gaan behoren.

Wereldwijd plukken
Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met het weergeven van plukplekken op een grotere schaal. Er staat inmiddels zo veel plukplekken op de Wildplukwijzer dat de app er op sommige telefoons extreem traag van werd, of zelfs afsloot. Na onze wijzigingen hebben we het weergavegebied van de plukplekken aanzienlijk kunnen vergroten zonder in te hoeven leveren op performance of stabiliteit. Dit is gedaan omdat we wereldwijd steeds meer plukplekken zien van mensen die op vakantie zijn en zelfs ook van mensen die in deze landen wonen. We willen deze plukplekken uiteraard voor iedereen beschikbaar maken, en zeker op de mobiel (want dat is reuze handig op vakantie).

Permacultuur Nederland
Inmiddels zijn we bezig Oogsten Zonder Zaaien uit te faseren om plaats te maken voor informatie uit de permacultuur database. Deze is completer, bevat mooie foto’s en geeft ook informatie over bijvoorbeeld bloei- en oogsttijd. Al deze extra gegevens zorgen ervoor dat de wildplukervaring leuker en leerzamer wordt, maar ook makkelijker door de duidelijke informatie en foto’s waardoor een visueel vergelijk met het te plukken plantje mogelijk is.

Admins en verwijderen
Tenslotte is het in de nieuwe Wildplukwijzer niet meer mogelijk plukplekken permanent te verwijderen. Elke verwijderde en toegevoegde plek wordt namelijk beoordeeld door een adminop correctheid van de verwijdering en of toevoeging.  (interesse? Meld je alvast aan!)

Verder staan op de lijst nog

  • De Wildplukwijzer website en app een compleet nieuwe make over geven
  • Toevoegen van extra features aan de app (bijvoorbeeld een gerechten plukroute)
  • Het selectief weergeven van plukplekken op de website en in de app. Want wat heb je er aan om in december plukplekken te zien die in maart/april bloeien en in augustus te oogsten zijn.
  • Het mogelijk creëren je aan te melden om als admin actief deel te nemen aan de wildpukwijzerwebsites (denk aan modereren van wildpluk plekken of het aanvullen van informatie)  (interesse? Meld je alvast aan!)

0 reacties op “Ondertussen in de Wildplukwijzer
  1. Goed bezig!
    Ik weet niet hoe, maar denk ook eens aan een mogelijkheid om een gebied aan te geven waar iets voorkomt. Meestal komt de plant niet alleen op de aangegeven plek voor, maar bijvoorbeeld in een volledige strook langs het water, op verspreid over het hele bosperceel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Help de wildplukwijzer verbeteren

Help de Wildplukwijzer verder te ontwikkelen

De wildplukwijzer is op zoek naar enthousiastelingen die de site willen helpen verbeteren. Meld je aan en help mee.


Meneer Wateetons vs de meelmotten

Meelmotjes. Als je ze eenmaal hebt kom je er niet meer vanaf. Bestrijden is lastig, maar Vinex-jager Meneer Wateetons weet wel een methode.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
01 feb
Live online workshop “mosterd maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

03 feb
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

06 feb
Driedaagse cursus fermenteren Meerdere dagen

08 feb
GRATIS live online workshop “kaassoufflés maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis

15 feb
Live online workshop “leverworst maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

08 mrt
Live online workshop “écht krokante zoete aardappelpatat maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

15 mrt
Culicollab: Meneer Wateetons & Nils Koster – live online workshop “Goudse kaas maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 14.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend