Want het is prutjesdag

Want het is prutjesdag


Soms dubbeldop je tuinbonen om erachter te komen dat ze -na al dat werk- onaangenaam melig zijn. Of heb je te veel blikken zwarte bonen in huis. Of houden je gasten niet van de structuur van linzen. Meneer overkwam het deze week allemaal. Dan biedt de staafmixer cq. keukenmachine uitkomst. Prutjesdag, prutjesdag. Prutjesdag en alles mag. Serveer met wat Turks brood, een cracker, of krokant geroosterd Libanees platbrood. Beetje mooi serveren, rol toiletpapier erbij… succes verzekerd.

Uiteraard heeft meneer de receptuur niet meer helemaal scherp, maar u laat zich toch niks voorschrijven. Maken, proeven en eventueel bijstellen dus.

Tuinbonensmeersel

 • Tuinbonen
 • zout
 • miso
 • limoensap
 • chili-olie (of olijfolie en wat chili vlokken)
 • knoflook
 • korianderblad

Zwarte-bonenpureetje

 • Zwarte bonen
 • zout
 • Peper
 • Kaneel
 • hete paprika
 • olijfolie
 • Knoflook
 • ui
 • Baharat
 • limoen
 • miso

Linzenprutje

 • Linzen
 • zout
 • peper
 • manchego
 • munt
 • gedroogde dadels
 • gedroogde abrikozen
 • komijn
 • amandelen

 

 1. 1
  reactie via Facebook

  Zo zat ik hier met hier en daar een boon aan de struik, een overschot aan koolraapjes, een uit de kluiten gewassen bloemkool en nog wat materiaal. Te veel om op te eten, te goed om te composteren. De uitkomst: soep en daarna wecken. Alles in de potjes, weckpan staat klaar en ik steek de stekker in het stopcontact. Gaat de bel. Het buurmeisje van 4 voor mijn zoon, of hij komt spelen. Hij is er niet en ik praat met haar en haar moeder. Ik ga naar binnen en ruik verbrande plastic. Rook uit de weckpan. Blijkt die aan gestaan te hebben, zonder water, met de plastic potten beschermer onderin. Alles gesmolten en niet meer van de bodem los te krijgen. Goed. Ipad gepakt en nieuwe weckpan besteld. Dan wordt een prutjesdag een prutdag…

 2. 3
  Servaes Familytree

  Zo zat ik hier met hier en daar een boon aan de struik, een overschot aan koolraapjes, een uit de kluiten gewassen bloemkool en nog wat materiaal. Te veel om op te eten, te goed om te composteren. De uitkomst: soep en daarna wecken. Alles in de potjes, weckpan staat klaar en ik steek de stekker in het stopcontact. Gaat de bel. Het buurmeisje van 4 voor mijn zoon, of hij komt spelen. Hij is er niet en ik praat met haar en haar moeder. Ik ga naar binnen en ruik verbrande plastic. Rook uit de weckpan. Blijkt die aan gestaan te hebben, zonder water, met de plastic potten beschermer onderin. Alles gesmolten en niet meer van de bodem los te krijgen. Goed. Ipad gepakt en nieuwe weckpan besteld. Dan wordt een prutjesdag een prutdag…

Geef een reactie