Tip: Neo-Futurist diner 1: Me & Chef Watson (alleen vandaag nog!)

Tip: Neo-Futurist diner 1: Me & Chef Watson (alleen vandaag nog!)


Een diner bedacht door machine en bereid door mens. In Me & Chef Watson gaat kunstenaar Margriet Craens de samenwerking aan met IBM’s Chef Watson; een computerprogramma dat nieuwe recepten verzint op basis van bestaande kookalgoritmes en een database met informatie over de chemische samenstelling van ingrediënten. Het is de eerste van 10 Neo-Futurist diners bij Mediamatic waarin chefs worden gekoppeld aan kunstenaars.

Meneer was er afgelopen donderdag. Het was een bijzondere avond. Hij proefde smaakcombinaties die hij nooit eerder had ervaren, nuttigde één volledige ingebeelde gang en genoot van radicaal verschillende gerechten met exact dezelfde ingrediënten. Ondertussen kibbelde de computer met de zaal want soms voor komische en soms voor wat flauwe situaties zorgde doordat de gasten (mannen, vooral) probeerden de ‘computer’ te slim af te zijn. Maar het eten, en de ervaring, maakte de avond zeer de moeite waard.

Het zesgangen-verrassingsdiner duurt ongeveer twee uur en kost per persoon €65,- met korting voor studenten (inclusief drank, koffie en thee). Tickets zijn er alleen nog voor vanavond zaterdag 15 juli 2017

 

Mediamatic, Dijkspark 6, 1019 BS Amsterdam

19:30 tot 22:30

Geef een reactie