Over fikkie stoken en putjes graven

Over fikkie stoken en putjes graven


‘t Is altijd een beetje spannend, zo’n nieuwe workshop. Kloppen de recepten, is alles een beetje op hetzelfde moment klaar, vergeet meneer geen spullen mee te nemen of neer te zetten en is de dag niet te kort of te lang? Bovenal: vinden de deelnemers het wel leuk?

Gisteravond organiseerde meneer Wateetons de eerste ‘Koken met Vuur’ workshop. Een hele dag fikkie stoken, pretty much. Vertier voor jongetjes en meisjes met een voorkeur voor vlammen. Bij Boergondineren natuurlijk, zijn stekkie. Waar anders mag je een gat graven in een weiland en dat vol storten met hete kolen. Waar anders staat een complete Tundra Grill op je te wachten en kun je een wedstrijd fikkie stoken organiseren?

Van deze laaiende luxe maakte de 22 deelnemers gretig gebruik: ze gaarden een complete zalm onder de grond, grilden een varkentje aan het spit, bouwden een Städler Made pizzaoven die ze moeiteloos tot 350 graden wisten op te stoken (totaal onbruikbaar voor brood, maar mooi is het wel), grilden worsten boven het vuur, bereiden prei direct op de kolen, kookte de grootste pan chili sin carne ooit en rookten makrelen, yoghurt en boter tot gouden perfectie.

Bovenal: ze vonden het leuk.

Deze diashow vereist JavaScript.

  1. 4
    steven

    cool
    ik had zo een antieke etna oven, met emaiile, geen ruit, een onduidelijk thermometertje, en als die al een thermostaat had was die kapot, tot 330 graden had ik gemeten, daar kon je wat mee.

Geef een reactie