Nu op foodtube: yoghurt maken met Meneer Wateetons


Uit de onregelmatige serie ‘fermenteer met meneer’ waar in eerdere uitzendingen ook al miso, boter en tempeh zijn gemaakt vandaag: yoghurt maken. Over mesofiel, thermofiel, en het jatten van starters. Elf minuten lang spit meneer die keiharde kennis.

Nog meer leren over fermenteren? Koop Over Rot, bezoek een workshop fermenteren, nodig meneer uit in jouw restaurant of klaslokaal of kom naar de tweedaagse fermentatiecursus voor professionals die meneer geeft ism Teest.

 1. 1
  reactie via Facebook

  Wat ik werkelijk niet snap: ik maak al tijden yoghurt van gepasteuriseerde melk in de Instant Pot. Prima spul, maar wel een tikje dun.
  Nu hoorde ik je vertellen dat yoghurt dikker wordt als je de melk eerst verhit. Met de IP gaat dat heel makkelijk. Dus gedaan. Nu al twee keer achter elkaar standyoghurtdikke yoghurt.
  Maar gepasteuriseerde melk ís toch al verhit? Of is zulke melk niet verhit genoeg geweest?

 2. 2
  Sandra Zuidema

  Wat ik werkelijk niet snap: ik maak al tijden yoghurt van gepasteuriseerde melk in de Instant Pot. Prima spul, maar wel een tikje dun.
  Nu hoorde ik je vertellen dat yoghurt dikker wordt als je de melk eerst verhit. Met de IP gast dat heel makkelijk. Dus gedaan. Nu al twee keer achter elkaar standyoghurtdikke yoghurt. Maar gepasteuriseerde melk ís toch al verhit? Of is zulke melk niet verhit genoeg geweest?

Geef een reactie