Ah shit. Waarin meneer zelfs faalt op het laagste moestuinniveau

Ah shit. Waarin meneer zelfs faalt op het laagste moestuinniveau


Elke lente zette hij met met frisse moed de spade in de grond. Schoffelen, bemesten, zaden bestellen, inzaaien en begieten. Dit zou het jaar worden van de zelfverbouwde groenten. Pompoen, sla, sperziebonen, wortelen, courgettes, tomaat! Binnen een maand was de onbespoten belofte vergaan. De jonge plantjes onthoofd door konijnen en slakken. In de knop gebroken, net als meneers moestuinambities. Het weelderige onkruid in de maanden erna trapte zijn groengeloof definitief in de droge klei. Dit herhaalde zich drie maal. Toen gaf hij zijn tuintje op, aan iemand met meer talent. Inmiddels woont hij in Casa Wateetons 2. Met een tuintje van 50 vierkante meter in Amsterdam. De eerste lente voelde hij weer die vertrouwde kriebels. De eerste zomer weer die vertrouwde knak. Nu is hij het zat. Hij heeft 40m2 tuintegels gekocht en een mannetje om ze te leggen. Twee kleine borders mogen er blijven. Met daarin wat kleine fruitboompjes en -struiken. Maar geen groente of kruiden. Zijn koopt hij wel bij de groenteboer. Of hij plukt ze.

Onlangs kreeg hij een doosje in huis van Grown:

Grown® biedt nu iedereen, met of zonder groene vingers, de mogelijkheid om thuis gezonde cressen te kweken dankzij de vernieuwende ‘Grow Cup’. Cressen, echte vitaminebommetjes, ook bekend als microgreens ken je wellicht: heerlijk op een broodje, in de soep, als basis voor een pesto of als garnering voor de maaltijd. Ze worden veel gebruikt in sterrenrestaurants, maar vanaf nu kun je cressen razendsnel zelf kweken uit eigen koker. Makkelijk, lekker, gezond en leuk!

Een moestuin! In huis! Dus zonder slakken, mollen, muizen, konijnen of mossige concurrentie. En cress is lekker en als zelfstandig werkend kok kun je niet zonder. Supergeinig dus. Het filmpje ziet er veelbelovend uit. Makkelijk zat. Zelfs voor meneer. 

Meneer ging aan de slag en maakte volgens de bijgeleverde instructie twee soorten cress. 


De foto’s tonen het voorspelbaar resultaat: meneer liet ze doorschieten, minder dan de helft van de zaadjes kwam uit en hij had zelfs onkruid IN ZIJN CRESS. Maar geen mollen. Tel uw zegeningen. 

Geinig potje dus. Maar zelfs dit is voor meneer te hoog gegrepen.

Geef een reactie