boodschappen, cadeautjes, experimenteerdrift, zelf maken |

Blije en nucleaire tosti's


Elke dinsdag kookt dochter Wateetons (13). Een work in progress, maar ze maakt een heel behoorlijke ragù en haar hamburgers zijn ook niet verkeerd. Eens per maand mag het ‘iets lekkers’ zijn. Ragù is vies natuurlijk. Afgelopen week koos ze tosti’s. Nu wil het toeval dat er diezelfde dag twee blije jongens in meneers woonkamer stonden. Hij had niet opgeruimd en zijn haar zat ook niet echt goed. Twee blije jongens met een vrolijk bestickerde doos. Daar hadden ze over gemaild:

Wij zijn Peter en Roland, beter bekend als De Spijsbereiders, een food startup die al twee jaar lang aan eigenzinnige foodconcepten werkt. Vanuit Den Bosch proberen wij met nieuwe en frisse ideeën de foodwereld wat karakter mee te geven. Na 1,5 jaar lang hard werken aan ons grootste project ooit, mogen wij onze trots met jou delen… 1 concept, 3 uitgesproken variaties, 3 soorten brood, eigentijds en met de hand belegd in Amsterdam: fantosti. De tosti’s hebben de smaken; pepperoni & mozzarella, vier kazen en tonijn & cheddar. Onze belofte? Dat jij de meest lekkere tosti uit het vriesvak in je handen hebt! Wel de lusten, niet de lasten! 

Die dinsdag at meneer vier tosti’s, drie van de blije jongens en een van zijn blije dochter. ‘t Is maar goed dat hij in zijn bulkfase zit. De fantosti’s (of is het meervoud van fantosti gewoon fantosti?) waren prima. Lekker gevarieerd, elk met een ander soort brood en ander beleg. Geen culinaire hoogstandjes. Maar ja, het zijn tosti’s. Doe effe normaal meneer, met je culinaire hoogstandjes.
Dochter Wateetons had voor die avond van youtube tienerfavoriet en tostifanaat Dylan Haegens een regenboogtosti afgekeken. Tosti vier bevatte dus zo knallend veel kleurstof, daar kan geen qua blijheid geen fantosti aan tippen. 
De fantosti’s zijn te koop bij Albert Heijn voor €2,35 per stuk. Je vindt ze in het vriesvak. Die van dochter Wateetons ligt nog ter beoordeling bij de Commissie voor Nucleaire Voorzieningen. 

 


0 reacties op “Blije en nucleaire tosti's
  1. Een grootse introductie voor twee sneden bevroren brood met bevroren kaas. Ik kies voor de nucleaire variant! Vooral lekker thuis met de hand belegd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Ultieme patat of friet maken volgens de triple cook methode

Kan de klassieke Vlaamse friet nog beter? Nog krokanter? Ja, dat kan hij. Met de triple cook methode. Check hieronder het recept, inclusief filmpje.


Chips van de Week – Boundless chipotle & Lime

Deze week in ‘Chips van de Week’: Meneer Wateetons proeft Boundless chipotle & lime chips. Geactiveerde chips die goed voor je guthealth zijn? Wut? En zijn ze ook lekker?

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
17 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

05 apr
GRATIS live online workshop “kimchi maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis

19 apr
Live online workshop “knakworst maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

08 mei
Driedaagse cursus fermenteren Meerdere dagen

10 mei
Live online workshop “wecken en inmaken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

13 mei
Powerworkshop worst maken – op het pizzaloversfestival 12:00 tot 13:00 uur

17 mei
Culicollab: Meneer Wateetons & Joël Broekaert – proefles (met miso) 20:30 tot 22:00 uur | € 14.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend