Maar, wat is het? Kubbat Mosul

Maar, wat is het? Kubbat Mosul


This slideshow requires JavaScript.

‘Smaakvolle pure gerechten op een originele worden gemaakt’? Say no more! Meneer heeft daar een zwak voor. Net als voor alle andere onbekende dingen die hij achterin het vriesvak van de Turk treft . Zoals deze. Een platte koek, te dik voor een pannenkoek, te stijf voor een Turkse pizza. Maar wat is het dan wel? Ook geen injera, roti of flatbread zoals men her en der gokte. Hoewel je met flatbread al snel raak zit natuurlijk. Nee, een Kubbat Mosul. Dat moest meneer ook googlen. Het is een Iraakse gerecht, vernoemd naar de stad Mosul. Een platte dunne meatpie bestaande uit twee lagen bulgur met daartussen lamsvlees, pijnboompitten en smaakmakers als ui, kardemom, zwarte peper, piment, kaneel en kruidnagel. Meneer had de goedkope versie, want die van hem bevatte rundvlees en veel meer dan ui en kaneel proefde hij niet. 

Grappig voor een keertje, maar niet spectaculair.

Hier vindt u een recept en hier een 25 minuten durend bereidingsfilmpje.

 1. 1
  reactie via Facebook

  Konijntjes?
  Ja sorry
  Mijn reactie altijd als iemand vraagt wat het is
  Dus standaard konijntjes

Leave a Reply