cadeautjes |

High End internetvleesch uit België: Gustor Meat Boutique

Meneer zit na het bijpunten van zijn linker buitenmeniscus een weekje met zijn been omhoog. Fietsen zit er niet in en hij vertrouwt zijn been onvoldoende om de koppeling van de Wateetons Wagen te bedienen. Zijn geliefde slager – 12 kilometer verderop – ligt buiten kreupel kruk bereik. Wat nu? Gelukkig is er internetvleesch. Vlees, besteld via internet. We leven in mooie tijden. Alleen de bezorging gaat nog analoog.

Het aanbod is behoorlijk: OKvlees, Koop een Koe of Varken, Beefensteak.nl en internetslagerij.nl bijvoorbeeld. De truuc zit hem natuurlijk in gekoeld, of zelfs bevroren vervoer. Vacumeren verlengt de houdbaarheid nog verder. Als je het pakket dan ook nog een beetje snel naar de besteller weet te brengen is er bederftechnisch niets aan de hand. Zo belandt ook je dry aged grass fed ribeye uit Argentinië op je bord.

Bestellen bij een online vleeswinkel in Belgïe is dus helemaal geen gek idee. Meneer kreeg een uitnodiging -met waardebon- om eens een kijkje te nemen bij het Vlaamse Gustor Meat Boutique. Alsof ze wisten van zijn knieperikelen. Wat een waanzinnige carnevoriaanse snoepwinkel. Ze verkopen rund, varken, wild, lam, gevogelte, en wat charcuterie en kazen. Maar, geen eenvoudige varkenshaasjes, een kilo rundergehakt en twee kipfiletjes maar alleen high end rassen en snits. Het is een dan ook een Boutique, geen kiloknaller: denk aan Aubrac côte de boeuf, Black Angus bavette, Oosterijks Holstein vlees, dry aged Chianini Toscane, Limousin biefstuk en Wit blauw longhaas. En dat is nog maar een kwart van alleen maar het rundvleesaanbod. Met een klik ligt er ook ook Glorius dry aged varkensspek en zelfs pata negra varkenswangetjes in je mandje. Varkenswangetjes. Van pata negra! Het kwijl liep meneer uit de mond, en niet alleen vanwege het restantje narcose. Wat een waanzinnig groot, luxueus en smakelijk vormgegeven aanbod. De prijzen zijn er ook naar. Maar liever één keer in de week fantastisch vlees, dan elke dag troep. Of één keer in de maand als je 300 gram 10+ grade wagyu entrecôte bestelt voor €99,00. 

Meneer vinkte om half zes ‘s avonds een stuk Glorius buikspek (kende hij nog niet), een lamsbout, een wildzwijnfilet en een stuk entrecote van Fins Nordic Beef aan. Hij was in totaal €160 euro kwijt, althans dat was toevallig tot op de euro de waarde van zijn cadeaubon. De volgende ochtend om 7:45 kreeg hij het bericht dat zijn bestelling die dag werd uitgesneden en verstuurd en  36 uur later erna werd hem – na minutieus via de website van de vervoerder op de hoogte gehouden te zijn van de bezorgtijd- een grote doos in zijn armen gedrukt. Het eerste wat meneer deed, na het plasje kwijl van de grond vegen, was de temperatuur meten: 0 graden Celsius. Indrukwekkend voor een pakket dat de dag ervoor in België was gevuld. Het vlees zag er allemaal strak uit, goed gevacumeerd en gelabeld. Meneer kreeg zelfs nog twee paar dry aged hamburgers erbij en wat giveaway hebbedingetjes. Een deel van de aanwinst stopte hij in de vriezer, een deel (buikspek en lam) gingen in het zout om er charcuterie van te maken (daarover leest u over een half jaar nog wel) en de Finse entrecôte mocht shinen op de Bastard. Die avond besloten een extatische vriendin Wateetons en meneer – wederom- voortaan alleen nog maar absoluut topvlees te eten. 

Gustor Meat Boutique
http://www.gustor.be
+32 473 60 06 22
gratis levering in benelux vanaf € 100
levering kan op gewenste datum en tijdstip, ook op zaterdag


0 reacties op “High End internetvleesch uit België: Gustor Meat Boutique
  1. Helemaal eens met de ‘liever één keer per week fantastisch vlees dan elke dag troep’. Het aanbod is inderdaad prachtig, maar toch heb ik wel mijn bedenkingen bij deze manier van vlees transporteren. Let wel, dit vlees is niet alleen op 0 graden van België naar Meneer getransporteerd, maar ook van Andalusië naar België (in het geval van die Iberico varkens, maar Finland en Ierland liggen ook niet naast de deur, om nog maar te zwijgen van de CO2 footprint van Argentijns rund).
    Ik heb zelf ook altijd een hekel aan de opgeheven vingertjes die alles wat leuk en lekker is willen verbieden omwille van het milieu, maar als we de waarschuwing dat vlees eten zoveel CO2 uitstoot geeft dan naast ons neerleggen, kunnen we op zijn minst proberen onze verboden pleziertjes niet vanaf de andere kant van de wereld hierheen te laten vliegen.
    Dat gezegd hebbende, ik gun iedereen zijn pleziertjes en ik kan alleen maar beamen dat die website een paradijs voor de vleesliefhebber is en de service zoals door Meneer beschreven klinkt inderdaad top.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

gratis workshop bij aanschaf boeken

Tijdelijk gratis workshops

Ontvang in de maand december bij aanschaf van een boek van Meneer Wateetons, niet alleen een handtekening, maar ook een gratis online workshop van Meneer zelf!


Will it blend? Meneer proeft worst en burgers met 40% groente

Meneer wateetons proeft blended vleesproducten. Een beetje van vlees en een beetje van groente. Goed voor jezelf, goed voor de planeet, en goed voor je papillen? Of..

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
03 jul
Live online workshop “sambal maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

31 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

09 sep
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

10 sep
Driedaagse cursus fermenteren (dinsdagen) Meerdere dagen

29 okt
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

02 dec
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp