Maar, wat is het? Kamareddin!

Maar, wat is het? Kamareddin!


 

Deze diashow vereist JavaScript.

Meneers Amsterdam-Noordse buurtturk is nimmer droogvallende bron van maar-wat-is-hets. Bij de kassa deze week: een plak knaloranje plakpasta voor €1,99. “Maar wat is het?” vroeg meneer het kassameisje. “Oranje plakpasta” antwoordde het meisje. “voor €1,99. In Turkije maken we het door abrikozen fijn te hakken en in de zon te leggen. Maar in deze zit ook suiker” concludeerde ze misprijzend. Duidelijk geen Turkse. Inderdaad, de gele plak is gemaakt in Syrië. Dan weet je het wel. 

Wij kennen het als fruitleer. Heel eenvoudig te makkelijk te maken in een droogapparaat of lauwe oven als je een kratje afgeprijsde perziken en een paar loze uren op de kop hebt getikt of de moestuin explodeert.  Deze kamareddin bestaat uit ingedikte abrikozensap, met inderdaad suiker, druivensuiker en olijfolie als extra ingrediënten. Je kunt het uit de hand eten, of er iets lekkers in rollen legde het meisje uit, of het weer hydrateren en drinken als kamareddinsap. Voor als je écht heel veel tijd over hebt.

  1. 8
    Yvonne

    Met dank aan google: Apricot leather, abrikozen ‘leer’: gepureerd fruit dat zover gedroogd wordt dat het een lapje vormt. Een eetbaar lapje.

Geef een reactie