ah shit, uit eten |

Bosnië bites 5: de rekening

Anderhalve portie lam, gebakken aardappelen, brood, gekookte groenten, een salade en twee witte wijn. De schade: 22 KM. Kutmark, zoals de nimmer de puberteit ontgroeide meneer en vriendin Wateetons aan de munteenheid refereren. Eén kutmark is 50 eurocent. Samen uit eten voor 11 euro dus. En balen dat ze deden. ELF EURO! Verreweg het hoogste bedrag dat ze tot nu toe kwijt waren voor een maaltijd. Voor de meest waardeloze maaltijd ook nog eens. Overgare lam, doodgekookte groente, salade met tomaten die zo uit Nederland hadden kunnen komen, een olie-azijn setje met zonnebloemolie erin, oud brood en wijn die voor tweederde uit water leek te bestaan. Het was notabene een van de bekende ‘janjetina’ – restaurants. Een stuk of 10 tenten tussen Konjic en Jablanica aan de noordrand van Herzegovina waar de lammeren langs de kant van de weg boven houtskool gegrild worden. Een aanrader. Zegt men.

Eten is in Bosnië en Herzegovina dus spotgoedkoop. Buiten de toeristische trekpleisters drink je een espresso voor 1 KM, een frisdrank of Bosnische koffie voor 1,50 KM en na allebei een ćevapi of portie burek met een beker yoghurt is je portemonnee slechts met 6 of 7 KM lichter. Uw Bosniëgangers hebben zich een dagbudget van 40 euro aangemeten (minus de diesel; ca 2.25 KM per liter). Dat is nog niet een keer opgegaan, het gemiddelde blijft zelfs steken op de helft. Nu moet gezegd dat ze slapen aan de verlaten oevers van kraakheldere meren of op een hoekje van een minder kraakhelder parkeerterrein. Maar zelfs als ze elke dag op een camping zouden bivakkeren, zou meneer nog steeds de financiële ruimte hebben voor 20 espresso’s op een terrasje.


0 reacties op “Bosnië bites 5: de rekening

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Onsvanlife Hongarije vlog 2

Onsvanlife Hongarije vanlife vlog 2

In dit tweede Hongarije onsvanlife vlog bezoeken Arianne en Meneer twee van de vier wijngebieden van Hongarije, maakt Arianne kennis met rauwe ganzenlever, en Meneer met darmkrampen.


Koji beschimmeld vlees

Verrot vlees eten? High meat. Toch maar niet.

Meneer is niet vies van een experimentje. Maar deze nieuwe high meat ‘trend’, het eten van verrot vlees, gaat zelfs hem een beetje te ver.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
27 okt
Live online workshop cider maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

01 nov
Driedaagse cursus Fermenteren Meerdere dagen

03 nov
Live online workshop ossenworst maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

10 nov
Live online workshop limoncello maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

12 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (1) Meerdere dagen

19 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (2) Meerdere dagen

24 nov
Live online workshop groente charcuterie maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend