Bosnië bites 9: wildplukwijzer.ba

Bosnië bites 9: wildplukwijzer.ba


Blij is meneer, elke keer dat hij in een berm een walnoot of een pruim aan de rand van een parkeerplaats ontdekt. Blij en geroerd. Hoe sterk is de eenzame appelboom. Op de wildplukwijzer.nl ermee natuurlijk. Sharing is caring.

Het internet zou door de knieën zakken als er ook een wildplukwijzer.ba bestond. Op elke hoek van de straat, hangend over elk paadje en in elke ruïne is Bosnië en Herzegovina is wild fruit te plukken. In het noordelijke Bosnië zijn het vooral appels, bramen, peren en walnoten. En om 60.000 kilo pruimen lachen ze hier. Dat is de opbrengst per huishouden. Op de grens met Herzegovina verschijnen de eerste vijgenbomen, nog wat zuidelijker ook de granaatappelen en als je goed lijkt blijkt dat die prikstruiken waar je je benen aan open haalt aspergepunten te zijn. BiH is een waar wildplukkersparadijs.

Ga voor een overvol mandje wel iets later dan meneer en vriendin er nu zijn. Behalve een aantal vijgen, een enthousiaste pruim en een enkele voorlopen braam is er eind juli/ begin augustus nog niet zo veel rijp. Of vroeger, want voor die asperges ben je weer veel te laat.

Geef een reactie