boodschappen, van alles |

Bosnië bites 10: de supermarkt

Meneer Wateetons hartje buitenlandse supermarkten. Wie niet trouwens. Zo uniek ben je niet, pik. Wat viel hem op in die van Bosnië en Herzegovina:

 • Blikvlees. Spam behoort in Nederland tot de onderste plank van het culinaire schap, met als enige bestaansrecht macaroni met blokjes ham op de camping. Zo niet in Bosnië. Rijen dik vind je hier de ingeblikte ham, kip, rund en onbestemd dood dier. Met of zonder additioneel smaakje, in een klein blikje of groot.
 • Chips. Hun grootste merken: Chipsy en Clipsy. De Peppi en Kokki van de Balkancrunch. Favoriet van vriendin Wateetons (althans, het enige woord dat ze in haar huidig chipscoma met haar ogen knippert): ‘cheesy pizza balls’. Van het merk Smoki, dat tot verdriet van meneer niet betekent wat je zou denken.
 • Matige vleeswaren. Ze liggen er wel hoor, de worsten en andere vleeswaar. Maar het overgrote deel is de spam uit een paar bulletpoints geleden in een plastic velletje, in plaats van een blikje.
 • Kromkommer. Groente en fruit mag in Bosnië nog gewoon lelijk zijn. Verfrissend.
 • Balkantecho. Met name in Bosnië hoor je geen Westerse liftmuzak in de supermarkt, maar hak je van het fruit naar de wasmiddel op keiharde Balkantecho.
 • Vochtige doekjes. Bosniers houden blijkbaar van schone onderkantjes.
 • 1200 soorten vette yoghurt. Gefermenteerde zuivel kun je krijgen in vetpercentages van 0,0 tot 33,0% en álle percentages ertussen. Meneers favoriet: 22,4%. Die van vriendin: 11,2%, door de weeks een in het weekend laat ze de teugels vieren met een 11,6% bij het ontbijt.
 • Choco-banaantjes. In gezinsverpakkingen of per één bij de kassa. Voor 10 cent ofzo. Op de een of andere manier belandt er altijd een in meneers mandje.
  Je vind dit nationale gerecht dat cévapi en burek naar de kroon steekt zelfs in ijssmaak of ice-cappuccino variant.
 • Blauwe Fanta. Vlierbessensmaak.

0 reacties op “Bosnië bites 10: de supermarkt
 1. Wendy Kreuzen heeft een zwak voor vlierbloesem en wil weten of de Fanta lekker is. #Bepalendvooronzevolgendevakantie!

 2. Ik vind dat die overzichtsfoto met worst en yoghurt verdacht veel lijkt op het supermarktje achter mijn oude hoek. En ik de maar “de turk van hierachter” noemen, terwijl het dus gewoon Bosniërs waren. Ik vond hun Turks al een aardig accent hebben 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Chips van de Week – Boundless chipotle & Lime

Deze week in ‘Chips van de Week’: Meneer Wateetons proeft Boundless chipotle & lime chips. Geactiveerde chips die goed voor je guthealth zijn? Wut? En zijn ze ook lekker?


nieuwe site wateetons

Nieuwe Wateetons site

In 2006 startte meneer Wateetons nietsvermoedend een culinair blogje. 15 jaar later bestaat het nog steeds, met 3000+ posts, 8 boeken, honderden workshops en één Meneer. En, een nieuw design dat beter recht doet aan de vele producten van Ome Meneer Wateetons.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
29 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

30 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

15 apr
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

16 apr
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen

12 jun
Live online workshop “tempura maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

03 jul
Live online workshop “sambal maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp