Veel gave workshops dit najaar

Veel gave workshops dit najaar


Ook dit najaar geeft culinair auteur en all round meneer ‘Meneer Wateetons‘ weer veel gezellige, smakelijke en ontspannen workshops waar je daadwerkelijk wat van op steekt.

Leer de komende maanden nog alles over je eigen charcuterie maken, fermenteren, worst draaien, gin & likeur maken, paté en terrine bakken (kersttip!), varken en gans uitbenen en verwerken en vlees bereiden (drie dagen!).

Deelnemers geven de workshops 4.9 van 5 sterren!

Zowel de boeken als de workshops van Meneer ademen één ding: Dit is heel gaaf om te doen en jij kunt dit ook.”

“Goede uitleg, prachtige locatie, gezellige mede-worst draaier, lekkere worstjes en een toffe Meneer!”

Een paar voorbeelden uit het najaarsaanbod

Workshop Koken met Vuur

Fire, fire, fire! We bereiden pizza’s in de zelfgebouwde en houtgestookte pizzaoven, bouwen een coldsmoker, roken vlees en vis in de rookoven, bereiden groentes caveman style, grillen kippen en asador, graven eenMoari hangi grondoven en hangen de dutch ovens boven de Tundra grill. Een hele dag lang fikkie stoken!
Meer informatie

Vlees bereiden voor professionals

Welke eiwitten stollen wanneer? Wat doet colorozo-zout? Hoe zorg je dat collageen het vocht niet uit de spiercellen drukt? Heeft marineren onder vacuüm zin? Wat kun je met vleeslijm? Is er verschil tussen 2×2 minuten en 20×20 seconden bereiden van een biefstuk? In deze cursus voor (semi-) professionals die meneer geeft samen met Teest leer je in drie dagen álles over het goed bereiden van vlees.
Meer informatie

Gin en likeur maken

In deze workshop leer je alles over alcohol. Hoe maak je het eenvoudig zelf uit suiker, appels of aardappelen? Vervolgens, niet onbelangrijk, hoe maak je van weinig alcohol véél alcohol? Tenslotte ontdek je hoe je die alcohol op smaak brengt tot bijvoorbeeld gin, jenever of likeur. Aan het eind van de workshop neem je  je eigengemaakte cider, gin én likeur mee naar huis.

Meer informatie

Geef een reactie