Puuled garnalensoep en de zweep

Puuled garnalensoep en de zweep


De inbox stroomt weer eens over: “Maar wat maakte u eigenlijk met kerst, meneer?”, “heeft u nog tips voor een geslaagd kerstdiner, meneer”, “waar blijft uw traditionele kerstmenu 2018, meneer?” en “wanneer betaal je nou eindelijk eens, lul“. 

Nou. Soep. (En volgend jaar.)

Garnalen-groente-soep. Of is het een bisque? Hij weet dat nooit.

Hij kreeg van Klaas Puul een pond Hollandse garnalen. Die liet hij precies 3 dagen te lang in de koelkast liggen zodat hij op kerstavond om 17:30 alsnog in een verwarrende mix van paniek én schaamte in de rij van de visboer zijn rug met de no-waste zweep stond te kastijden.

Een uur later waren alle garnalen gepeld. Tweederde koppen en staarten, eenderde garnaal. De koppen stampte hij fijn -vrede op aarde- en zette ze op met een gefruit uitje en wat water. Een half uur later had hij een waanzinnige bouillon. Of is dít een bisque? Hij weet het niet. Maar Wat Een Smaak. Toch een beetje no waste. Ondertussen kookten er wat overgeschoten groenten en smaakmakers in de Magimix cookexpert: pompoen, courgette, een blik tomaten en wat verse kruiden. Het mooie van het apparaat is dat hij na het koken zelf staafmixert. Daar had meneer na een pond afkoppen en een rij zelfzwepen de kracht niet meer voor. De helft van de garnalensap erbij, handje garnalen én een mespuntje trassi, voor net dat beetje oempf.

Tamelijk lekker soepje cq. bisqueje, lieve mensen.

Met de andere helft van de bouillon en de garnalen heeft hij grootse kerstplannen: garnalenkroketten. Eerst even op kracht komen.

+Er zijn nog geen reacties

Laat jouw reactie achter

Geef een reactie