boodschappen, cadeautjes |

Meneer eet 3x uit een tas: Ekomenu

couscousssss

Appie, Crisp, Picnic. Je eten thuis laten bezorgen, het is populair. Dat geldt ook voor je complete maaltijd: je hoeft én de deur niet uit om boodschappen te doen, én niet te koken. “We eten weer spareribs met iets te koude patat vanavond.” Lekker. Ergens er tussenin zitten de DIY maaltijdboxen: geen boodschappen, niet bedenken wat je nu weer moet gaan koken, maar wel zelf koken met verse producten. Ooit testte meneer HelloFresh uit, twee keer zelfs, en in zijn pre-meneeriaans bestaan had hij samen met mevrouw Wateetons (die toen noch onder die naam, noch onder DVFKAMW ging) een Odin groentebox, wat een beetje tussen de maaltijdbox en thuisbezorgde boodschappen inzit.

Onlangs kreeg meneer onverwacht vier enorme kartonnen tassen met een nieuwe maaltijdbox: Ekomenu.

“Lekker en gezond eten is goed voor lichaam en geest. Maar dit is niet
altijd even makkelijk. Wij helpen jou met gezonde recepten en
verse biologische ingrediënten. Met Mijn Persoonlijk Menu kies
je het menu dat bij jouw leefstijl past. Eet je vegetarisch, koolhydraatarm,
vegan, glutenvrij of ben je zwanger? Maakt niet uit, er is een ruime keuze.
Wil je afslanken of diabetes omkeren, dan hebben we voor
jou speciale weekmenu’s. Onze chefs en diëtisten bedenken wekelijks
15+ gezonde gerechten, passend in het seizoen en met
veel vegetarische keuzes. 

Nu was meneer niet gevraagd of hij glutenvrij eet, of zwanger of anderszins te zwaar is, maar hij kreeg een zuurkoolovenschotel met vegan worst (!), een fruittas, een Marokkaans stoofpotje met kippendijen en spaghetti Bolognese met kalfsgehakt. Die laatste gaf hij mee aan dochter Wateetons (Hoofd Wateetons’ rágu-zaken) om samen met DVFKAMW klaar te maken en de eerste twee bereidde hij zelf.

The good

 • Alle, of de meeste ingrediënten zijn biologisch
 • Er miste niets, alle beschreven ingrediënten zaten daadwerkelijk in de tassen
 • Bij elk gerecht zit een duidelijke recept, met een variatietip
 • Beide gerechten stonden binnen een half uur op tafel
 • Elke maaltijd bevat enorm veel groente, althans, 200-250 gram maar dat is een schrikbarende berg moet meneer tot zijn schande erkennen. Blijkbaar eet hij daar normaliter toch te weinig van.
 • Dochter Wateetons en DVFKAMW beoordeelden de spaghetti Bolognese via whatsapp als ‘lekker’, en ‘een beetje zoals we het zelf ook maken’ en ‘wel veel groente’.
 • De kartonnen tassen kunnen zo bij het oud papier
 • Weinig restanten, dus je hoeft weinig groenten of andere ingrediënten weg te gooien of te bedenken wat je dáár nou weer van moet maken.
 • Je kunt kiezen uit 12 stijlen: van streekgebonden, vegan, easygoing, glutenvrij tot ‘wereldeters’.

The mwoah

 • Misschien heeft men de inhoud van de tassen geselecteerd op meneers kookvaardigheden, maar de maaltijden waren wel wat simpel. Een Marokkaans wortelstoofje met couscous, en een appel-aardappel-zuurkool rösti-ovenschotel met gebakken paprika. Tja, het is een beetje het niveau recept-van-de-dag van zo’n kaartje uit de supermarkt. Meneer kan zich ook niet aan de indruk onttrekken dat de als voorbeeld getoonde maaltijden op de website uitgebreider en smakelijker zijn dan wat hij bezorgd kreeg.
 • Hij analyseerde de calorische inhoud van zijn Marokkaanse groentestoof en kwam tot een negatief verschil van ongeveer 250 kc. Op de gerapporteerde ca. 750 kc is dat ongeveer één derde, best een hoop.
 • De receptuur klopte in grote lijnen wel, maar in de couscous hoefde volgens de beschrijving geen zout, de paprika was nog niet gaar na de voorgeschreven tijd, de groente voor de stoofpot waren wel erg nat en koud water bij garend vlees doen kan in taaiheid resulteren.

The concluge

Ekomenu is een nieuwe gemaksspeler, in de lijn van Hellofresh en Marley Spoon. Je hoeft de deur niet uit, niet na te denken wat je wilt eten, hebt je eten snel op tafel en krijgt gegarandeerd je groenten binnen. Ekomenu is daarbinnen wat zwaarder op de bio en de eko met ***-vlees en veel vegetarische opties. Meneer voegde bij wijze van test zeven 4-persoonsmenus aan zijn mandje toe en moest 135 euro afrekenen. 19,30 per maaltijd, ongeveer €5 per persoon. Dat is wel te doen. De bezorging is gratis.

Eko, bio en *** is mooi natuurlijk, maar de vraag is hoeveel goed je doet als je je eten laat bezorgen. Daar rijdt toch weer een auto voor rond. Anderzijds, boodschappen doen met de auto kost ook energie, en eten weggooien omdat je te veel in huis hebt gehaald is ook niet erg duurzaam.

Meneer zal er niet snel gebruik van maken, maar de markt is groeiende, en voor de druk-druk-drukkers die veel waarde hechten aan eko, bio en *** en niet zo kieskeurig zijn over wat er op hun bord komt is Ekomenu een prima optie.

Via deze link kun je een Ekomenu proefpakket voor 2 personen bestellen met 50% korting. Met of zonder vegetarische worst.


0 reacties op “Meneer eet 3x uit een tas: Ekomenu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Chips van de Week – Boundless chipotle & Lime

Deze week in ‘Chips van de Week’: Meneer Wateetons proeft Boundless chipotle & lime chips. Geactiveerde chips die goed voor je guthealth zijn? Wut? En zijn ze ook lekker?


Hongaarse droge worst

De bekendste Hongaarse droge worsten

Worstmaker Meneer Wateetons beschrijft én proeft de beroemdste Hongaarse droge worst soorten. Van Gyulai, tot Csabai tot Téliszalámi kolbász.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
30 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

15 apr
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

16 apr
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen

12 jun
Live online workshop “tempura maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

03 jul
Live online workshop “sambal maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

31 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp