recept, workshops, zelf maken |

Recept: confit van wilde ganzenpoten

“Het leek me wel leuk, maar nu weet ik dat niet meer zo zeker”. Bij aanvang van elke workshop maakt meneer Wateetons een kennismakingsrondje. Wat brengt de 20 deelnemers ertoe om op een woensdagavond paté te willen leren maken, of worst of bier. Of, in het meest extreme geval wilde ganzen te leren uitbenen en verwerken. Precies dat vroegen enkele deelnemers zich afgelopen woensdag opeens ook af toen ze rond een kuip met 23 overduidelijk overleden ganzen stonden. Ze ruiken in de veren niet al te fris, zijn soms besmeurd met modder of bloed en altijd met de dood. Even slikken.

Een uur of drie later zat iedereen ontspannen en vrolijk aan tafel, en schepte nog een ganzenworst, plakje gerookte borstfilet of ganzenfrikandel op. Met curry en uitjes. Weg spanning, weg rare geur, weg dood. Gans was vlees geworden, vlees was voedsel geworden, voedsel was frikandel geworden. Noodzakelijke schadebestrijding, geëindigd in een mooie ervaring en dito maaltijd. Meneer en Sacha van Boergondineren waren tot 1:30 bezig met donsveren vegen en bloed opdweilen. Ook een mooie ervaring.

In de koelkast trof meneer bij vertrek nog een zak poten. Vergeten. Daar kunnen we wel wat mee.

Wilde gans is een heerlijk, maar ook een beetje lastig product. Een wilde hele gans in de oven bereiden kan bijvoorbeeld niet: de poten hebben zeker vier keer zo veel tijd nodig om gaar te worden dan de borsten. Je bereidt de onderdelen dus los. Die poten zijn wel absoluut fantastisch, maar ze hebben veel tijd nodig. Confijten bijvoorbeeld. In de snelkookpan natuurlijk, we hebben wel meer te doen.

Confit van wilde gans

Ook een keer ervaren? In juni geeft meneer weer een workshop Kop tot Staart Wilde Gans.


0 reacties op “Recept: confit van wilde ganzenpoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Ultieme patat of friet maken volgens de triple cook methode

Kan de klassieke Vlaamse friet nog beter? Nog krokanter? Ja, dat kan hij. Met de triple cook methode. Check hieronder het recept, inclusief filmpje.


Wild Winter BBQ voorgerecht: wildpluk forel

Nou, dat wordt thuis uit eten, deze kerst. Weet je wat, maak dit jaar je kerstmenu sowieso maar lekker buiten. Een winterBBQ. Gezellig en lekker, zeker met een mooie whisky erbij. Ik heb het voorgerecht alvast voor je getest.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

31 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

09 sep
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

10 sep
Driedaagse cursus fermenteren (dinsdagen) Meerdere dagen

18 sep
Live online workshop “natto maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

21 sep
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur | € 199

16 okt
Live online workshop “rook- en knakworst maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp